פסטו סרפדים

ממרח ירוק משגע שמשלב את הסרפד ונותן את כל ההזנה והריפוי שיש לו להציע.
דאל עדשים וינבוט השדה

המתכון המנצח של השף טל דדון מתוך המפגש הסתווי של קורס ליקוט מקצועי.
הדאל הזה נעים, טעים ומאוד משביע. הפירות של ינבוט השדה מעניקים לו טעם אומאמי, והפרחים של השומר משדרגים את הטעם ומקלים על העיכול.
מומלץ להגיש עם סלסת עגבניות ועם צזיקי (מתכון שניתן למצוא באפליקציה).
מים מועשרים במינרלים וטעמי פטל

מכירים את המים המועשרים בטעמים שיש בפיצוציות?
חוץ מהטעמים והמינרלים, הם גם מועשרים בסוכר.
חיפשתי את הגירסה הטבעית למשקה הזה ומצאתי.
משתמשים בעלי פטל קדוש.
למה?
כי לעלים יש טעם עדין של פטל (בחליטה קרה. אם תוסיפו מים רותחים הטעם יהיה נורא),
כי הם עשירים בסידן, ברזל, ויטמין C ועוד.
כי הם מפחיתים דלקתיות, ומסייעים למטבוליזם.
אני ממליצה לצפות בסרטון שבלשונית הוראות ההכנה כדי לראות את כל הפרטים.
אני מאוד אוהבת לצאת לטיולים עם המים האלה בתיק שלי, וגם שולחת את הילדים לבית הספר איתם.
חומץ מתותי עץ – והוראות הכנה לחומץ ואלכוהול מפירות

איך אפשר להכין אלכוהול וחומץ מפירות שליקטתם?
הכנתי לכם מתכון מלא מצולם עם כל הוראות ההכנה עם דוגמה של תותי עץ (נמצאים בטבע בחודש מאי).
צ'אי חרובים וסמבוק – שף טל דדון

קבלו את המתכון לשוקו-צ'אי מנצח שהפך ליקוט של יומיים בצפון לחם ומחזק במיוחד.
שמן היפריקום לעזרה ראשונה, שיקום ושיפור מראה העור, וכאבים

הסרום הזה שמכינים מפרע מסולסל הוא בעל איכויות שיקומיות, אנטי-אייג'ינג וטיפוח העור. הוא תורם למראה עור נפלא. אפשר להשתמש בו בערב, ובבוקר למרוח מקדם הגנה.הסרום הזה יכול לשמש אתכם גם למצבי עזרה ראשונה, הרפס בשפתיים, שלבקת חוגרת, צלקות ודלקות, וגם למצבים של כאבי שרירים כתוצאה מתהליך דלקתי ולהפחתה כללית בתחושת הכאב.לשימוש חיצוני בלבד.
חורשט מהצמחים שהוכחו מחקרית לירידה במשקל – טל דדון

את המתכון הזה יצר לי במיוחד השף טל דדון לכבוד הדרכת הצמחים שהוכחו מחקרית לירידה במשקל.
הוא כולל שילוב מיטבי בין הצמחים גם מבחינת החומרים הפעילים, וגם מבחינת הטעמים.
חורשט יער – שף טל דדון לקורס ליקוט מקצועי

תבשיל אביבי ירוק וקליל שיכול להיות ארוחה בפני עצמו, וגם להשתתף בתזונת ניקוי אביבית ובדיאטה ירוקה.
סלט ירוק מוקרם עם תותי עץ בוסר-שף טל דדון לקורס ליקוט מקצועי

בחודש מאי עונת התותים בעיצומה.
ואת התותים הבשלים אנחנו יכולים לאכול כמו שהם.
ואילו שימושים יש לתותי הבוסר?
מוסיפים אותם לרטבים של הסלט וכך מקבלים חמצמצות טעימה (ובהתאם מוסיפים פחות לימון).
ושימו לב לחלב המקדמיה שמכינים במתכון הזה שיכול לשמש אתכם בהמון מתכונים.
צ'ילי קון חרוב / אביתר רז

מתכון מושלם לשימוש בזרעי החרובים לקדירה טבעונית בלתי נשכחת.