דאל עדשים וינבוט השדה

המתכון המנצח של השף טל דדון מתוך המפגש הסתווי של קורס ליקוט מקצועי.
הדאל הזה נעים, טעים ומאוד משביע. הפירות של ינבוט השדה מעניקים לו טעם אומאמי, והפרחים של השומר משדרגים את הטעם ומקלים על העיכול.
מומלץ להגיש עם סלסת עגבניות ועם צזיקי (מתכון שניתן למצוא באפליקציה).

רכיבים

3 כוסות עדשים שחורות (אפשר להחליף כוס אחת בעדשים ירוקות) מושרות במים ללילה.

חצי כפית זרעי כוסברה,חצי כפית זרעי חרדל

חצי כפית כמון

חצי כפית חילבה

2 עלי דפנה

3 פרוסות שורש ג'ינג'ר

(אפשרות למי שרוצה) חצי כפית פלפל חריף

2 כוסות מים

2 כוסות חלב אורז שקדים

2 כוסות חלב שיבולת שועל

10 כפות ינבוט השדה טחון

חופן פרחי שומר (אפשר גם זרעים או עלים. מה שאפשר ללקט בעונה).

הוראות הכנה

  1. משרים את העדשים במים ללילה. מסננים ונותנים להן זמן להגיע למצב של טרום הנבטה. (יודעים שהגיע השלב כי זה רך וכאילו יכול לאכול).
  2. מטגנים בשמן זית בחום נמוך, חצי כפית מכל דבר : זרעי כוסברה, חרדל, כמון, חילבה, עלי דפנה, פרוסות ג'ינג'ר, פלפל חריף, פלפל שחור. מטגנים עד שהבית מלא בריח. זהירות לא לשרוף.
  3. מוסיפים את העדשים, 2 כוסות מים, 2 כוסות חלב שקדים ואורז, 2 כוס חלב שיבולת שועל. ומערבבים.
  4. מוסיפים 2 כפות מלח. ו5 כפות ינבוט טחון . ומבשלים תוך ערבוב במשך שעה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  5. מכבים את האש. ומחכים עוד 10 דקות לספיגת טעמים.
  6. מגישים את התבשיל מעל מצע אורז, מפזרים מעל עוד אבקת ינבוט וגם פרחי שומר.
  7. כדאי להגיש עם סלסת עגבניות וצזיקי.
דילוג לתוכן