חורשט יער – שף טל דדון לקורס ליקוט מקצועי

תבשיל אביבי ירוק וקליל שיכול להיות ארוחה בפני עצמו, וגם להשתתף בתזונת ניקוי אביבית ובדיאטה ירוקה.

רכיבים

100 גרם עלי גפן כבושים (פשוט במי מלח בריכוז של 3%. ראו מתכון כאן באפליקציה),

100 גרם עלי תות טריים ושטופים,

200 גרם  מש ירוק מונבט,

100 גרם  עלי ירבוז,

100 גרם שקדים ירוקים,100 גרם שזיפי בוסר מגולענים,

100 גרם חומוס ירוק מותסס (את החומוס הירוק אפשר לרכוש בשווקים באביב, וכאשר שמים אותו בתמיסת מי מלח בריכוז 3% התוצאה טעימה מאוד). אם אין – השתמשו בגרגרי חומוס מבושלים.

מלח על פי הטעם,

מיץ מליים אחד

הוראות הכנה

  1. מבשלים את המש, והחומוס, השקדים והשזיפים ב200 גרם מים.
  2. כשהמים רותחים זורקים פנימה את כל הירוקים, ומבשלים 5 דקות על אש קטנה עם מכסה.
  3. מערבבים. מחכים עוד 5 דקות עם אש כבויה מוסיפים ליים סחוט ומתקנים תיבול להגיש עם חצי ליים.
  4. להגיש על מצע פתיתים/אורז/גריסי פנינה.
דילוג לתוכן