באביב עצי כליל החורש מתחילים להוציא את הפרחים הורודים היפייפיים שלהם, הרבה לפני שהעלים מתחילים לבצבץ.
כך נוצר מן נוף יפה של עצים ערומים ומקושטים בורוד שנראים מרחוק.
אני ממש ממש אוהבת את הנוף הזה.
הפרחים הורודים האלה אכילים ואני ממש אוהבת להשתמש בהם באוכל שלי.
יש להם טעם מתוק חמצמץ וטעים במיוחד.
איך מזהים ואוכלים את הפרחים ולמה כדאי?
איפה ניתן ללקט אותו?
כליל החורש גדל בחורש וביער הים-תיכוני. בעיקר בבתי גידול טבעיים.
הוא מעדיף בתי גידול לחים ומוצלים. אפשר למצוא אותו בחורש באזור ההר בצפון ובמרכז הארץ. אוהב מאוד לגדול בחברת אלונים.
כיום הוא הפך פופולרי בגינון – ניתן למצוא אותו גם בגינות.
איך מזהים אותו?
הכי קל לזהות אותו בזמן הפריחה כשרואים את הפרחים הורודים-סגולים שלו. הוא מגיע לגובה של 3-10 מטרים. הגזע חום-אפור סדוק ומחוספס.
העלים דמויי לב , בעלי שפה תמימה, מסורגים על הגבעול.
הפרחים מופיעים ממרץ עד מאי, ובאוקטובר-נובמבר על הענפים והגזע.
לאחר הפריחה מופיעים פירות – תרמילים שלא נפתחים.
כמובן אפשר להיעזר בתמונות ששמתי כאן.
מה אוכלים?
אוכלים את הפרחים נאים. יש להם טעם מתקתק עם קצת חמיצות. הם מהווים תוספת טעימה ומקסימה לסלט.
אפשר גם לכבוש את הניצנים ולהשתמש בהם כתבלין(תחליף צלפים).
ניתן לאכול את הפירות נאים או מבושלים. רצוי לשים לב שלא יבשים מידי.
יתרונות בריאותיים:
הגוון העמוק של עלי הכותרת מעיד על הימצאותם של פלבנואידים בריאים כגון קוורצטין quercetin.
במחקר שנערך ב2006 גילו שהפרחים והפירות עשירים בנוגדי חמצון חזקים, בחומצה לינולאית ואלפא-לינולנית.
במחקר שפורסם נמצא שהפרחים עשירים בויטמין C הרבה יותר מרוב הפירות והירקות המבויתים (אפילו תפוזים).
לקריאה נוספת על היתרונות הבריאותיים של כליל החורש – בספר הטעם שבטבע – המדריך המקצועי לליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא בישראל. זמין לרכישה מכאן.
בתאבון ולהתראות בטבע
אזהרה: אם אתם לא בטוחים בסוג הצמח – לא מכניסים לפה
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות
למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.
הסיור כולל:
- נשנוש בוקר
- סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול לכל הגילאים.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.