משקה מרענן ומחזק מפירות אוג הבורסקאים

את המתכון הזה למדתי מדוד רוזנבלט ואחותו חבצלת כהן שאימצו את האוג אל ליבם ושיכללו עוד ועוד את המשקאות איתו עד לרמה של שלמות.
אפשר לשדרג את המשקה הזה גם עם היביסקוס טרי או מיובש.

רכיבים

חצי כוס פירות אוג הבורסקאים טחונים

3 ענפים של זוטה [אופציונלי]

4 עלי מרווה [אופציונלי]

4 פירות/פרחי היביסקוס [אופציונלי]

ענף של לואיזה [אופציונלי]

ליטר וחצי מים

המתקה על פי בחירתכם [סוכר, סילאן, דבש חרובים, דבש ענבים, חליטת שוש קרח, או כל ממתיק אחר שאתם משתמשים בו] או בלי המתקה

10 עלי נענע משובלת (אפשר גם נענע מהגינה).

הוראות הכנה

את המשקה הזה אפשר להכין חם או קר. אז השלב הראשון הוא להחליט אם אתם רוצים חם או קר.

  • אם מכינים חליטה חמה – מרתיחים את המים , כשהם רותחים סוגרים את האש, זורקים את כל הרכיבים פנימה ומכסים. מחכים 10 דקות ושותים (אפשר לסנן לפני או לא לסנן).
  • אם מכינים חליטה קרה- שמים את כל המרכיבים בבלנדר או לפחות קוצצים אותם בסכין) שמים את הכל בקנקן מים קרים, ומחכים שעה. אחרי שעה אפשר לשתות.
דילוג לתוכן