את המתכון הזה למדתי מדוד רוזנבלט ואחותו חבצלת כהן שאימצו את האוג אל ליבם ושיכללו עוד ועוד את המשקאות איתו עד לרמה של שלמות.
אפשר לשדרג את המשקה הזה גם עם היביסקוס טרי או מיובש.
את המשקה הזה אפשר להכין חם או קר. אז השלב הראשון הוא להחליט אם אתם רוצים חם או קר.
אם מכינים חליטה חמה – מרתיחים את המים , כשהם רותחים סוגרים את האש, זורקים את כל הרכיבים פנימה ומכסים. מחכים 10 דקות ושותים (אפשר לסנן לפני או לא לסנן).
אם מכינים חליטה קרה- שמים את כל המרכיבים בבלנדר או לפחות קוצצים אותם בסכין) שמים את הכל בקנקן מים קרים, ומחכים שעה. אחרי שעה אפשר לשתות.