איולי פרחי חרדל

איולי פרחי חרדל בסגנון קטלוני

את הממרח הזה שף נדב מלין למד בקטלוניה (ספרד) בזמן שלמד שם.
הוא הפך להיות כוכב בכל קבוצה שאני מלמדת אותו.
אחרי שאני מלמדת אותו אני מקבלת מבול תמונות של "הכנתי גם!"

הממרח הזה הוא גם טעים, וגם יודע לשרוף את כל הוירוסים.
הוא מכיל פיטוכימיקלים, ויטמין סי, שמן חרדל שמזרז את העיכול, ממריץ את מחזור הדם, ומחמם.

אם תשתמשו כאן במכתש ועלי ולא במעבד מזון, הטעמים יצרו מעודנים יותר.

 

רכיבים

2 חופנים של פרחי חרדל

2 שיני שום

רבע כפית מלח

כפית מיץ לימון

רבע כוס שמן זית

הוראות הכנה

  1. במכתש ועלי שמים את השום, המלח והלימון , כותשים אותם היטב ביחד למשחה קרמית.
  2. מוסיפים את הפרחים וכותשים לקרם צהוב,
  3. מזליפים את שמן הזית באיטיות תוך המשך עירבוב וכתישה. המטרה שלנו היא ליצור אמולסיה (הסבר בסרטון).
  4. את הממרח אפשר לאחסן עד שבוע במקרר. אבל לרוב הוא לא מחזיק מעמד כל כך הרבה זמן.

 

דילוג לתוכן