לממרח הזה יש איכויות מרפא רציניות: הוא מסייע בפתיחת תיאבון ובהאצת תהליך העיכול וחילוף החומרים, בזרעים יש שפע של אומגה 3, סידן, סיבים תזונתיים, ברזל, מגנזיום, סלניום, חלבון ואבץ.
הוא אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי, אנטיספטי, אנטי דלקתי.
חשוב לדעת, טמפרטורת הנוזלים בה תשתמשו כדי להכין את הממרח תקבע את מידת חריפותו.
אם תשתמשו במים קרים, הוא יצא חזק מאוד וחריף, אם תשתמשו במים חמים, הם יאדו חלק משמן החרדל ויגרמו לממרח להיות יותר עדין בטעמו.