100 גרם חומוס ירוק מותסס (את החומוס הירוק אפשר לרכוש בשווקים באביב, וכאשר שמים אותו בתמיסת מי מלח בריכוז 3% התוצאה טעימה מאוד). אם אין – השתמשו בגרגרי חומוס מבושלים.
מלח על פי הטעם,
מיץ מליים אחד
הוראות הכנה
מבשלים את המש, והחומוס, השקדים והשזיפים ב200 גרם מים.
כשהמים רותחים זורקים פנימה את כל הירוקים, ומבשלים 5 דקות על אש קטנה עם מכסה.
מערבבים. מחכים עוד 5 דקות עם אש כבויה מוסיפים ליים סחוט ומתקנים תיבול להגיש עם חצי ליים.