אורז עם עלי גפן – מתכון לממהרים

המתכון הזה מנצל את הטעם המופלא של עלי הגפן, בלי כל העבודה הכרוכה בגלגולם.
אפשר להשתמש בו גם בתבלין עלי גפן מיובשים וגם בעלי גפן טריים – מה שיש לכם.

רכיבים

1/4 כוס שמן זית ,

2 בצלים גדולים קצוצים,

כוס עגבניות קצוצות,

2 כוסות אורז לבן שטוף היטב היטב,

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים ,

4 כפיות נענע יבשה,

לימון פרסי אחד חצוי (אופציונלי),

כף סילאן,

6 כפות אבקת עלי גפן מיובשים טחונים (או 12 עלי גפן טריים),

כפית סומאק,

2 כוסות מים (או על פי הוראות היצרן של האורז),

פלפל ומלח על פי הטעם

הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים אליו את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה.
  2. מערבבים פנימה את העגבניות הקצוצות ומערבבים. מטגנים כ3 דקות עד שתוכן הסיר יתקרמל קצת.
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 3 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. עכשיו הזמן להוסיף את העלים (פטרוזיליה, נענע ועלי גפן), הסילאן, מלח ופלפל והמים. מערבבים היטב.
  5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה (מאוד, בישול איטי) עד שהמים נספגים, כ -20 דקות.
  6. מורידים את הסיר מהאש. ממתינים עוד 15 דקות בסיר סגור.
  7. בתאבון.

מומלץ להגיש עם זילוף של שמן זית, ואפשר גם רוטב חמצמץ של קשיו, לימון, מלח ומים (יוגורט טבעוני).

דילוג לתוכן