הסיפור המלא על איך פגשתי את מילי (מ"אין אני לי מי לי" 🙂 )
לפני כמה שנים כשלמדתי ליקוט,
ממש תיסכל אותי,
שאין חומר כתוב מקצועי טכני.
ברמת החומר המקצועי הטכני שאני הכרתי מההיי טק.
היו כמה ספרים, מלאים בעיקר בטקסטים סיפוריים (לא נקודות ענייניות),
מסתמכים בעיקר על פולקלור (אני התרגלתי להסתמך על מאמרים מדעיים).
ו… הרגשתי שהכל נורא באוויר ונורא ברמת הסיפורים.
אפילו צ'יזבטים לפעמים…
היה לי מאוד קשה לזהות את הצמחים על פי הצילומים בספרים האלה והרגשתי ממש מתוסכלת…
מאז למדתי ולמדתי, ממקורות שונים,
וכל הזמן הקפדתי לחזור חזרה, לכתוב את מה ששמעתי וללמוד עוד ממאמרים מדעיים שהתפרסמו.
נשארתי מתוסכלת מזה שהידע הזה לא נגיש לכולם!
שמי שיודע יודע,
ובעיקר – שהכל ברמת התורה שבעל פה.
ואז פגשתי את מילי,
מ"אם אין אני לי , מי לי" 🙂
או את חברה שלה :
If you want some, get some…
הבנתי שאני יכולה לקחת את היכולת שלי להעמיק, לחקור ולארגן את החומר בצורה מסודרת, מקצועית ו…טכנית.
בלי סיפורים וצ'יזבטים,
ולהכין ספר לימוד כזה כתוב.
בשנה שעברה,
חודשים של עבודה,
שעות של קריאת מאמרים רפואיים באנגלית,
חומרים מקצועיים וצילום תמונות איכותיות של הצמחים בשלבי החיים השונים שבאמת אפשר לזהות לפיהן,
הסתכמו לספר אחד –
"הטעם שבטבע"
סופר מרגש!!!
מה יש בספר?
148 צמחים טעימים ובריאים שאפשר ללקט בארץ.
כולל תמונות צבעוניות,
איפה אפשר למצוא אותם,
איך לזהות אותם,
ערכים תזונתיים,
ערכים רפואיים,
ו56 מתכונים.
הכל על נייר איכותי משובח
ובכריכה איכותית.
הדברים שגיליתי במסע הזה הדהימו אותי כל פעם מחדש.
מוזמנים גם אתם לגלות את האוצרות שמחכים לכם ממש כאן מחוץ לבית.
השפע שבטבע מחכה לכם!
כנסו לכאן ותראו בעצמכם:
Www.likut.co.il/shop
להתראות בטבע
בין השלוליות והשדות
באהבה
אביבית ג'וטי
מהמרכז הישראלי לליקוט
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות
למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.
הסיור כולל:
- נשנוש בוקר
- סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול לכל הגילאים.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.