איזה ג'ינג'ית מהממת וטעימה

איזו ג'ינג'ית מהממת וטעימה!

יש פטריה אחת שאני אוהבת במיוחד…
קוראים לה – נטופה ערבה.

זו פטריה ג'ינג'ית יפייפיה ובשרנית.
כזו שכשאוכלים אותה הפה מתמלא בטעמים העסיסיים שלה.

נטופה היא פטריה שאוהבת לשחק מחבואים.
ואם כבר מחבואים, אז בין מחטים של אורנים.

אז איך אפשר למצוא אותה?
צריך לחפש התרוממויות של מחטי אורנים,
להרים את הערימה בעדינות,
שלא לשבור את האוצר שמסתתר בפנים,
(להתפלל לאלוהי הפטריות שכאן… כאן היא תימצא),
ואז להרים.

כשאני מוצאת את הג'ינג'ית הזו, הלב שלי שר!

היום התחלנו את הבוקר בסיור ביער
וראינו הרבה שאריות פטריות.

לקטים מנוסים היו ביער לפנינו, ויצאו עם שלל רב.

הלכתי עם קבוצת הלקטים האלופים שלי
מקורס ליקוט מקצועי של ימי ראשון,
לקטים מיומנים שבשיעור ה4 כבר מזהים צמחים מרחוק.

אבל המראות הקשים של שרידי הפטריות
הביאו קולות שאמרו:
"בחיים לא נמצא כאן כלום…"

אבל הטבע מלמד את שיעור השפע הכי גדול שיש!!!
תמיד יש עוד…

גם אם לקחו הרבה, תמיד יש עוד.

ואחרי רגע, היא חייכה אליי מבין המחטים.
שמחתי , צעקתי, קפצתי
והרגשתי ממש שהיא קפצה להגיד לי –
אין מחסור בעולם.
תמיד יש עוד!

בארוחת הצהריים כיכב אורז
עם נטופות ופרסיון שיצא
ג'ינג'י ויאמי (ונבלע ברגע… אז לא הספקתי לצלם).

איזה יום מופלא להתחיל את השבוע.
כמה טוב לצאת על הבוקר ללקט!

השבוע הולכת להיות סופה די מטורפת.
אומרים שהולך לרדת מלא גשם ולקראת הסופש
תצא השמש ויהיה נעים.

ואלו בדיוק בדיוק התנאים בהם כל הפטריות הולכות לצאת ולפרוח.

ממתינות לנו שנגיע לקטוף אותם 🙂

ביום שישי הקרוב יוצא סיור ליקוט פטריות וצמחים ביער בן שמן
(נשארו מקומות בודדים, כולם בטרפת על הפטריות 🙂 )
וביום שבת יוצא סיור משפחות באזור המרכז.
אם אתם רוצים להצטרף הכנסו לקישור:
https://goo.gl/fTCGq8

שיהיה שבוע נעים וחמים בבית
ונתראה בסופש השמשי.

באהבה
אביבית ג'וטי
המרכז הישראלי לליקוט.

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות

למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.

הסיור כולל:

  • נשנוש בוקר
  • סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול לכל הגילאים.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל:

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

קורסי ליקוט – להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.


לפרטים נוספים


לפרטים נוספים


לפרטים נוספים

לא מצאתם מה שחיפשתם?
מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן