בואו נעשה סדר – איך מזהים בבונג (קמומיל) וקחוון והאם יש הבדל ביניהם?
אם יש ויכוח שתמיד מתנהל בקבוצות הפייסבוק וקשה למצוא לו תשובה ניצחת, זו השאלה –
איך מבדילים בין בבונג לקחוון
או
איך מבדילים בין קחוון לבבונג
והאם יש להם אותם שימושים?
למה הבבונג (קמומיל) כל כך נחשב?
רגע, ומה עם הקחוון?
האם יש צורך להבדיל בין קחוון לבבונג (קמומיל)?
האם יש להם אותה פעילות רפואית?
רגע, ומה עם קחוון אציל שנקרא גם קמומיל רומאי?
האם הקחוון הוא הגירסא המקומית לקמומיל?
כך נראה בבונג זהוב שהוא אחד משני המינים המקומיים של קמומיל הגדלים בארץ:
שני מיני הבבונג (זהוב ודו-גוני) הם מוגנים בישראל כי הם די נדירים ברוב בתי הגידול.
לכן אסור ללקט אותם.
באפליקציית הליקוט פירטתי בדיוק את ההבדלים בין הבבונג לקחוון. יחד עם תמונות של העלים, הפרחים וההבדלים. אבל אם אתם רוצים טעימה של ההבדלים:
1. עלי הקחוון בעלי ציר עלה מעובה, ואונות צרות. עלי הבבונג דקיקים ממש (דקיקים עמו עלי שמיר) ואפשר לראות אותם בתמונה כאן למעלה.
2. הקרקפת של הבבונג חלולה, והקרקפת של הקחוונים היא מלאה. (זה יותר קשה להסביר ככה. עברו לאפליקציה לראות את התמונות).
3. הריח – לשניהם יש ריח. אבל מי שמכיר את הריח החמצמץ של בבונג, יריח פרח של קחוון וירגיש בהבדל. (לגיטימי בעיני להסתובב בטבע עם שקית של פרחי בבונג לצורך השוואה).
ובכל מקרה זכרו – ליקוט של צמחים מוגנים כמו בבונג הוא אסור על פי חוק. אז אפשר לזהות אותו, אבל לא ללקט אותו.
אני מקווה שהמאמר הזה היה שימושי עבורכם. אשמח לתגובות ושאלות נוספות וכמובן שתשתפו את המידע.
ותודה מיוחדת לאור מגידיש שעוררה את השאלות הנכונות והובילה לפוסט הזה.
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
למי שרוצה לצאת להרפתקאה טעימה ובריאה בטבע או ליד הבית.
בקורס מכירים:
- צמחי בר למאכל
- צמחי מרפא לשימוש מיידי בטבע.
- מיצויים ורקיחות מצמחי מרפא לשימוש ביתי.
- פטריות בר למאכל
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורס ליקוט מקצועי - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 12 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא, מנוי פרימיום לאפליקציית הליקוט, ארוחות שף, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.