הדרך לטעם שבטבע

הדרך לטעם שבטבע

עוד לפני שלמדתי ללכת, ההורים שלי שמו אותי בעגלה בשבילי הכרמל.
היינו מהמשפחות המטיילות האלה.
עם הציידנית הנוזלת מפלסטיק תכלת סדוק.
פיתות עם חומוס ממסעדת מצה, חמוצים,
וטעם של אדמה כי מי חשב אז לרחוץ ידיים בין המשחק לבין האוכל.
 
אחרי שגדלתי קצת ולמדתי ללכת בשבילים הפתלתלים של הכרמל,
דוד זאב שלי, שהיה זואולוג ובוטנאי מפורסם שכתב כמה ספרים בנושא,
היה לוקח אותי לטיולים ומסביר לי על כל עלה, פרפר, פרח, גזע ועקבות של בעלי חיים שראינו.
ופתאום כל מה שראיתי קיבל משמעות ותשובה.
הרגשתי שאני מלכת היער.
 
אבל כשמלכת היער גדלה, היא הלכה לעשות "מה שצריך"
ו"מה שצריך" כולל תארים בטכניון במערכות מידע, קריירה בהייטק.
עברתי לחיים של פלוריסנטים , ניאונים ומשרדים מלאי זכוכיות,
והחיבור היחידי לטבע ולמה שקורה בחוץ היה במשרד אחד שבו היתה דליפה בגג, ובימים גשומים הטיפות היו מטפטפות עליי ומזכירות לי את דוד זאב שכבר נפטר ואת הכרמל.
 
יום אחד בין כתיבת קוד לכתיבת מאמר לג'ורנל,
תפס את עיני פוסט בפייסבוק שמספר על סיור ליקוט שיתקיים ביער ליד הבית שלי.
מלכת היער מפעם התעוררה, וישר נרשמתי לסיור משפחתי.
 
הסיור ההוא היה רגע מכונן בחיים שלי בתקופה ההיא.
נזכרתי כמה ערך יש בטבע שמסביבי וכמה אני חלק ממנו.
איך שחזרתי מהסיור רעבתי לידע, לחיבור לטבע,
רציתי לעזוב את הפלוריסנטים ולחזור לאור השמש.
 
התחלתי בארון הספרים שהוריש לי דוד זאב.
נזכרתי בפרחים ובצמחים שראינו יחד,
וחיפשתי להרחיב את הידע מעבר.
ביליתי בחנויות הספרים ובספריות וניסיתי ללמד את עצמי הכל.
חוויה סיזיפית.
 
מהר מאוד הבנתי שאני צריכה גם אנשים,
כמו דוד זאב שיכולים לתת לי מהידע שלהם,
ונרשמתי לכל סיור, קורס, סדנא שרק יכולתי למצוא.
חזרתי לטבע!!
(בבקרים עדיין במשרדים וניאונים, בסופי שבוע באור השמש)
 
תוך כדי הרומן הגדול שלי עם הטבע, עולות בי שאלות שאני לא מצליחה לקבל עליהן תשובות ואני מתחילה לחקור בעצמי וגם להיעזר בפרופסור אבי שמידע.
ככל שהזמן עובר אני מזהה את הצמחים בקלות, ומפתחת שיטות משל עצמי לעשות את זה.
 
הצמחים מדברים איתי.
אני אוספת מידע בדוק, ומבוסס מחקרית על הצמחים (שמשנה את איך שאני רואה אותם)
אבל לא חולמת בחלומות הכי פרועים שלי שאעזוב את העבודה שלי בשבילם.
זה התחביב המוזר שלי (לכל הייטקיסט יש אחד כזה).
 
ומיום ליום התחביב הופך להיות חלק יותר דומיננטי מחיי.
אני יודעת עמוק בפנים שיש לי מה לתת. ידע חדש.
זיהוי של הצמחים בקלות,
היכרות עומק עם היכולות המופלאות של הצמחים,
פיתוח שיטות חדשות ועוד.
 
וזה הרגע שאני מבינה שהטבע לא יוותר לי.
אני מודיעה למורדי, בעלי, שאני עוזבת את הפלוריסנטים,
באותו בוקר הוא קם עם מנהלת המחקר באיביי
והלך לישון עם לקטית.
 
הדרך שאני עברתי היתה דרך שבילי חתחתים עם המון מהמורות וקשיים.
לפני שהוצאתי את קורס הליקוט הראשון שלי, סללתי את הדרך לתלמידים
שילכו בדרך מרוצפת באבנים טובות ויהנו ממנה.
לשם כך ריכזתי את כל הידע והתמונות שליקטתי במהלך השנים,
לספר ליקוט שיכיל את כל הידע שהם צריכים.
 
אני כבר 6 שנים אחת עם הטבע, חיה לאור השמש ומחוברת לעולם הצמחים והפטריות.
והפכתי קצת לדוד זאב שלי – אני מדריכה אנשים בטבע ורואה את העיניים שלהם נדלקות
ואיך הם בעצמם הופכים להיות מלכי היער.
 
באוקטובר נפתח קורס ליקוט שנתי חדש.
12 מפגשים אחת לחודש בטבע.
היכרות מעמיקה עם הצמחים והפטריות,
ידע והתנסות ברוקחות מהטבע,
הכנסת הטבע למטבח ולקולינריה הביתית בליווי שף,
וכל האמצעים הטכנולוגים שיהפכו את הליקוט לקל וכייפי.
כל הפרטים עליו ב:
להתראות בטבע
אביבית
 
 
 

 

להתראות בטבע
אביבית
המרכז המקצועי לליקוט – מלקטים עם הברקוביצ'ים

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

למי שרוצה לצאת להרפתקאה טעימה ובריאה בטבע או ליד הבית.

בקורס מכירים: 

  • צמחי בר למאכל
  • צמחי מרפא לשימוש מיידי בטבע.
  • מיצויים ורקיחות מצמחי מרפא לשימוש ביתי.
  • פטריות בר למאכל
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורס ליקוט מקצועי - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 12 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא, מנוי פרימיום לאפליקציית הליקוט, ארוחות שף, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן