נעים מאוד, אני אביבית ג'וטי ברקוביץ'.
תמיד אהבתי טבע. מגיל צעיר צעדתי מאות קילומטרים בין נופי הארץ המדהימה שלנו, ובער בי הדחף לחקור ולגלות עוד ועוד. יום אחד הצטרפתי לסיור ליקוט צמחי בר, והתאהבתי. פתאום, כשהסתכלתי מסביב, הכרתי את הצמחים. הנוף הירוק קיבל משמעות והמון טעם.
ה"טבע" הפך בשבילי לחנות אוכל שמציעה מוצרים טעימים ומיוחדים: פירות, עלים, שורשים, גבעולים וזרעים אכילים, טעימים ובריאים. כמו ללכת לשוק איכרים מלא כל טוב, אבל בלי לעבור בקופה.
כשמלקטים בטבע, הכוונה היא לא רק ללעוס עלים, אלא לשלב את צמחי המאכל כחומרי גלם במטבח ובמזווה הביתי, ולהשתמש בהם כדי להתמודד עם כאבים ומיחושים. זאת הדרך הטובה ביותר שמצאתי לבריאות טבעית: אני אוכלת את האוכל הטרי ביותר שאפשר למצוא, והוא מלא בוויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ומה לא… אין לי ספק שבזכות הצמחים שאני מלקטת אני מלאת אנרגיה, בריאה ומרגישה מצוין.
כשהתחלתי ללקט עבדתי בהייטק והייתה לי קריירה משגשגת. עם הזמן, ככל שהעמקתי ולמדתי, גבר בי הרצון לעסוק בליקוט ולהעביר את הידע הלאה. משם הדרך לעזיבת העבודה ופתיחת המרכז המקצועי לליקוט היתה קצרה (אם כי לא פשוטה). במסגרת המרכז אני מלמדת ליקוט בשלל דרכים: סיורי משפחות, סדנאות לעובדים, קורסים מעמיקים למתעניינים בתחום ועוד.
בשנים האחרונות, הדבקתי בחיידק הליקוט אלפי ישראלים שהגיעו לסיורים דרך העבודה, עם חברים או בני משפחה, ובאו להתפנק ולחוות את הטבע באמצעות כל החושים: לראות, למשש, להריח, וכמובן לאכול.
מוזמנים להצטרף אלי, מבטיחה לכם שגם אתם תדבקו.
להתראות בטבע אביבית – ג'וטי
ככה זה נראה במציאות:
הצטרפו אלינו לסיורים ולקורסים, וגלו מחדש את הטבע:
יש לנו כל כך הרבה מה לספר לכם!
בואו נהיה בקשר! הרשמו ותהיו הראשונים לדעת על קורסים וסיורים,
מתכונים חדשים וכל מה שמעניין בעולם הליקוט.
לעולם לא נשלח לכם ספאם, תוכלו להסיר את עצמכם בכל שלב.
פוסטים אחרונים בבלוג
פרי היער הטעים שגדל בהרים
תכירו את פרי היער הטעים שהוכח מחקרית לעזרה לבעיות בשלפוחית השתן תכירו את פרי היער
תיקון ליל שבועות התשפ"ב – בשנת השמיטה הבאה נשב על…
בשנת השמיטה הבאה נשב על המרפסת – מסע בין 5 צמחים והאיכויות שלהם אתמול הוזמנתי
מה כל כך מיוחד בעלי הזית? ואיך להשתמש בהם
איך להשתמש בעלי הזית למחלות החורף? היום נר ראשון של חנוכה וכולנו נתחיל להדליק נרות