היום אני רוצה להכיר לכם את המרענן הרשמי של הקיץ
לקטים ולקטיות יקרים ויקרות.
כמו בכל תוכנית טובה, גם אצלנו מתחילים עם סלבריטי.
בגלל שבר רפאלי עסוקה כרגע ונועה קיריל כועסת עלינו בגלל מה שאמרנו עליה בסרטון…
הצלחנו לגייס רק את:
בשבילי, כילידת 77 הוא ממש כוכב טלויזיה אגדי.
בחזרה לליקוט…
כולנו רגילים לאכול את פירות הצבר – הסברסים.
אבל הליקוט שלהם הוא לא פשוט ובדרך כלל מסתיים עם פינצטה ועצבים.
אבל כפות הצבר הם סיפור אחר לגמרי.
את כפות הצבר הצעירות שגדלו ממש עכשיו קל מאוד ללקט עם מלקחיים וסכין, הקוצים שלהם לא עפים ולא קופצים, ואז אפשר להכין מהם שלל מאכלים.
גם כשהכל מצהיב וקמל מסביב, הצבר נשאר ירוק.
העמידות הזו יחד עם הרכב טעמים ומרקמים הופכים אותו לירק הישראלי הקייצי האולטימטיבי.
למרות שהוא בכלל לא מקומי, הוא הגיע אלינו בייבוא מדרום אמריקה לפני מאות שנים והחליט להישאר.
בעונה הזאת נלקט את כפות הצבר (בוטאנית אלו הגבעולים) ונשתמש בהם לגלידה, לסלטים (ממש כמו מלפפון, רק חמצמץ), לשקשוקה ולשייקים.
אני שמה כאן מתכון מתוך הספר שכתבתי – הטעם שבטבע – המדריך המקצועי לליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא.
הנה המתכון המצולם להכנת גלידה צבר.
אבל אם הכנת שקשוקה צבר קורצת לכם, צילמתי את ההכנה שלו במסגרת קורס מורים לליקוט ובישול בטבע שאני מלמדת.
המתכון לשקשוקה צבר מחכה לכם כאן.
איפה מלקטים צברים?
בשולי שדות, במסלעות, במדרונות.
איך מזהים?
קקטוס מסועף דמוי עץ. בעל קוצים ארוכים המכסים את כל פני הצמח.
הכפות אותם אנו מלקטים הם אלו שצמחו השנה – הן דקות יותר וצבען ירוק דשא.
הנה תמונה שתקל עליכם את הזיהוי:
איך אוכלים אותו?
מלקטים כפות צבר טריות בצבע דשא בעזרת סכין ומלקחיים , שורפים את הקוצים במדורה או בברנר, ומקלפים קלות. כל הפרטים וההדגמה בסרטון.
יתרונות בריאותיים:
- מכיל ויטמינים: A, B, C.
- מכיל ויטמין B קומפלקס שחשוב: לגדילה, חילוף חומרים, הפחתת מתח ומניעת אנמיה.
- מינרלים: עשיר מאוד בסידן.
- עשיר בסיבים תזונתים – לתחושת מלאות.
- מכיל חומרים נוגדי חימצון (פיטוכימיקלים ופלבנואידים) שעוזרים נגד סרטן והזדקנות.
- כפות הצבר מזינות את החיידקים הטובים של הגוף (פרוביוטיקה).
לאיזה בעיות הוא עוזר:
כפות הצבר עשירות במוצילאגים שמטפלים בשיעול יבש, עצירות ובעיות מפרקים.
הוכח מחקרית כטיפול יעיל להורדת כולסטרול, טריגליצרידים וסוכר.
גורם למראה עור בריא וחלק : להתחדשות הקולאגן, למניעת קמטוטים, שיפור המראה הכללי של העור בזכות ויטמיני A ו-C.
ברפואת הצמחים משתמשים בעלי הכותרת של הצבר כצמח משקם לבלוטת הערמונית. הוא ממתן את הסימפטומים של הגדלת בלוטת הערמונית.
מחזק את מערכת החיסון בזכות תכולה גבוהה של ויטמין C
וזה לא הכל!
הצבר עשוי מ92% מים.
כך שאם נתקעתם בטבע בלי מים תוכלו לשתות את תוכנו.
אני מזמינה אתם לצאת לטבע או ליד הבית וללקט צבר, ולהנות מהטעמים המופלאים שלו.
עדיף ללקט בבוקר – טעם הכפות טעים יותר בבוקר בעיני. בכל מקרה חשוב לדעת שטעמן משתנה במשך היום.
להתראות בטבע
אביבית
רפרנסים למחקרים עליהם הסתמכתי מחכה לכם כאן.
ואם רוצים להכיר את המתנות שנמצאות סביבנו כל הזמן, למנוע מחלות ולהתחבר לבריאות טבעית, זה בדיוק מה שאני מלמדת בסדנאות ובקורסים שלי. המידע שאני מלמדת מבוסס על העמקה במידע ובמחקרים מדעיים ולא בסיפורים.
בעיקר בקורס הליקוט השנתי: https://bit.ly/38hiNiU
להתראות בטבע
אביבית
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
למי שרוצה לצאת להרפתקאה טעימה ובריאה בטבע.
במועדון מכירים:
- צמחי בר למאכל
- צמחי מרפא לשימוש מיידי בטבע.
- מיצויים ורקיחות מצמחי מרפא לשימוש ביתי.
- כל מפגש כולל סיור, סדנת בישול, סדנת רקיחה, ארוחת צהרים.
- בכל מפגש לוקחים הביתה מוצר שהכנתם (משחה, טיפות, סירופ וכו').
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורס ליקוט מקצועי - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.