קייצת

קייצת – מאוייב לאוהב

 

איך הופכים את הצמחים שעושים הכי הרבה צרות בטבע למעדן במטבח

קייצת היא צמח שפלש אלינו מדרום אמריקה.

מאז היא מתרבה בטבע יותר ויותר ודוחקת את רגליהם של המינים המקומיים.

היא גדלה בכל מקום בקלות. גם במקומות עם האדמה הכי דחוסה שלא מקבלים טיפת השקיה, היא מצליחה לגדול ולשגשג.

 

חשוב שכל שומר טבע מכיר אותה כצרה צרורה ויעזור במניעת ההתפשטות שלה.

 

תארו לעצמכם כמה שמחתי כשגיליתי שאפשר ורצוי לאכול אותו!

 

יש לקייצת כל כך הרבה יתרונות בריאותיים.

ש… כשהיא בטבע היא עושה צרות למינים המקומיים.

וכשהיא בצלחת היא עושה טוב לגוף שלנו.

 

אז מה עוד אפשר לבקש?

אולי רק לדעת איזה טוב היא עושה:

  • מחטאת ומגנה על הגוף מפני חיידקים, וירוסים ודלקות בזכות הפעילות האנטי-דלקתית והאנטי-ויראלית שלה.
  • מעולה נגד פרזיטים למיניהם (גם תולעים).
  • היפוגליקמית – מעולה לטיפול ומניעת סוכרת
  • יש לה איכות מכווצת – אם נפצעתם כדאי להניח עלים כתושים על הפצע. עוזרת לעצירת דימומים חיצוניים ופנימיים. כמו לדוגמא כיבים וטחורים פנימיים וחיצוניים.
  • בזכות השפעותיה המשתנות והמחטאות, משמשת להגנה מפני זיהומים בדרכי השתן.

 

אתמול בסיור לימדתי את החבר'ה ללקט אותה (מהשורש, כן, להשמיד… להשמיד!).

המלצתי לקחת את העלים ולשים בפויקה במעדן ההודי שאת המתכון המלא אפשר למצוא בעמוד 282, בספר הליקוט "הטעם שבטבע".

הוא טעים גם בפסטו.

חשוב מאוד לאכול אותו אחרי בישול או לפחות חליטה במים. החריפות שמרגישים בצמח הטרי מקורה בחומרים שאינם בריאים לנו.

כשמשלבים את הקייצת במטבח  אפשר להפוך אויב לאהוב.

אם גם לכם התחילו לנבוט "עשבים שוטים" הדבר הכי קל הוא ללמוד לאכול אותם.

מה שנקרא – If you can't beat them, eat them!

 

איפה מלקטים קייצת?

בגינה, בשדות בור, בקצה הרחוב. היא אפילו מבצבצת מתוך מדרכות.

הקייצת משגשגת במקומות בהן גם בעונה היבשה היא תצליח למצוא מים כמו שולי דרכים, דשאים, סדקים במדרכות, מקומות מושקים, חומות וכו'.

ניתן למצוא אותה בכל הארץ מהחרמון בצפון ועד אילת.

 

איך מזהים?​

צמח חד שנתי המציץ מהאדמה באביב ובקיץ. שושנת עלים צרים ומשוננים. אין לה ענפים. רק גבעול אחד עליו תלויים כל העלים. העלים מכוסים שערות.

אני שמה כאן תמונות לזיהוי, אבל אין צמח דומה לה בצורה הזו.

 

זה המראה האופייני לקייצת בתקופה הזו:

קייצת

יש בארץ 3 מינים שמאוד דומים אחד לשני, אבל למי שרוצה להתעמק כל הפרטים על ההבדלים ביניהם נמצאים בעמוד 32, בספר "הטעם שבטבע".

איך אוכלים אותה?

אוכלים את הנבטים והעלים הצעירים מבושלים. מרתיחים אותם, שופכים את המים. ואז אפשר להוסיף כירק לאורז או תבשילים אחרים.

בספר הליקוט שמתי מתכון לקדירה הודית (פלאק מטאר פניר) עם הקייצת.

 

רפרנסים למחקרים עליהם הסתמכתי מחכה לכם כאן.

 

להתראו

 

רפרנסים למחקרים עליהם הסתמכתי מחכה לכם כאן.

ואם רוצים להכיר את המתנות שנמצאות סביבנו כל הזמן, למנוע מחלות ולהתחבר לבריאות טבעית, זה בדיוק מה שאני מלמדת בסדנאות ובקורסים שלי. המידע שאני מלמדת מבוסס על העמקה במידע ובמחקרים מדעיים ולא בסיפורים.

בעיקר בקורס הליקוט השנתי: https://bit.ly/38hiNiU

להתראות בטבע

אביבית

 
 
 

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

למי שרוצה לצאת להרפתקאה טעימה ובריאה בטבע.

במועדון מכירים: 

  • צמחי בר למאכל
  • צמחי מרפא לשימוש מיידי בטבע.
  • מיצויים ורקיחות מצמחי מרפא לשימוש ביתי.
  • כל מפגש כולל סיור, סדנת בישול, סדנת רקיחה, ארוחת צהרים.
  • בכל מפגש לוקחים הביתה מוצר שהכנתם (משחה, טיפות, סירופ וכו').
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורס ליקוט מקצועי - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן