*ממולאים מהטבע – מתכון לעלי חוטמית זיפנית ממולאים של השפית אורנה זבידה*
ממולאים מחוטמית זיפנית, יש דבר כזה!
קבלו מתנה לחג – מתכון מצולם לממולאי חוטמית זיפנית של השפית אורנה זבידה.
את המתכון אפשר להכין גם עם עלים של חוביזה, מרוות ירושלים (שנקראת לפעמים בשווקים בטעות לשון הפר, בגלל התרגום מערבית), עלי חרדל, כובע הנזיר ועוד…
חומרים:
2 כוסות אורז
1 בצל סגול
2 עגבניות טריות מגוררות
כף סומאק
כף נענע יבשה
חצי כפית בהרט
כף לימון פרסי יבש טחון
אפשר להוסיף גם נענע טריה ושמיר.
30 עלי חוטמית זיפנית
בצל אחד חתוך לפרוסות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
מיץ מלימון אחד
הכנה:
- משרים את האורז במים רותחים 15 דקות.
- מרתיחים את האורז במי מלח 4 דקות.
- מטגנים בצל סגול בשמן זית.
- מסננים את האורז ומוסיפים לו את הבצל הסגול, ואת העגבניות המגוררות, כף סומאק, כף נענע יבשה, חצי כפית בהרט וכף לימון פרסי יבש טחון.
- חולטים את עלי החוטמית 2 דקות במים רותחים.
- שמים על כל עלה כף וחצי של מילוי ומקפלים (כמוסבר בסרטון).
ממלאים כך את כל העלים. - מסדרים את הסיר – בתחתית שמים שמן זית ומעליו את פרוסות הבצל והעגבניות, מעליהם מסדרים את העלים הממולאים.
- שופכים מעל הכל כוס מים רותחים עם מיץ הלימון. מבשלים 20 דקות עם צלחת שמכסה הכל ודוחפת את העלים למטה.
- אחרי שמוכן – שופכים מעל הכל עוד מיץ לימון ושמן זית.
- בתאבון
מוזמנים לצאת וללקט ממש ליד הבית ולמצוא אותה, כי הוא מחכה ממש בכל פינה.
להתראות בטבע
אביבית
** נ.ב.1 רוצים להכיר צמחי מאכל ומרפא ליד הבית ? יש קורס ליקוט דיגיטלי לליקוט ליד הבית: https://likut.ravpage.co.il/spring-camp
** נ.ב.2 אם אתם רוצים לדעת על כל היתרונות הבריאותיים של צמחי הבר, לזהות אותם, לדעת איפה הם צומחים, מה אוכלים ואיך, יחד עם עוד 148 צמחים אחרים ו56 מתכונים, הספר שלי יכול להיות בול מה שאתם מחפשים: www.likut.co.il/shop .
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
למי שרוצה לצאת להרפתקאה טעימה ובריאה בטבע.
במועדון מכירים:
- צמחי בר למאכל
- צמחי מרפא לשימוש מיידי בטבע.
- מיצויים ורקיחות מצמחי מרפא לשימוש ביתי.
- כל מפגש כולל סיור, סדנת בישול, סדנת רקיחה, ארוחת צהרים.
- בכל מפגש לוקחים הביתה מוצר שהכנתם (משחה, טיפות, סירופ וכו').
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.