החוביזה היא אחד הצמחים הנפוצים והמוכרים יותר שיש לנו.
קל מאוד לזהות אותה וללקט.
גם את העלים, הפרחים, הגבעולים והפירות.
הנה כל הפרטים:
איך מזהים ואוכלים את הפרחים ולמה כדאי?
איפה ניתן ללקט אותו?
החוביזה נפוצה מאוד בכל הארץ. ניתן למצוא אותה גם בבתי גידול מופרים כגון: אשפתות, צידי-דרכים, מרבצי-צאן ובקר, גינות, קני-נמלים. בעיקר בבתי-גידול מושפעי-אדם.
ניתן למצוא אותה גם בבתי גידול טבעיים בנוף של צומח עשבוני, ערוצים בערבות, בצידי שבילים.
היא נפוצה בכל חלקי הארץ ומגיעה אפילו לערבה.
איך מזהים אותו?
עשב חד שנתי או רב שנתי.
העלה, נישא על פטוטרת, עגול, שלם או כפני-בצורת כיליה, מפורץ קלות ל5-7 אונות, עורקיו מסתעפים כאצבעות. שפת העלה משוננת.
לפרח 5 עלי כותרת.
כמובן אפשר להיעזר בתמונות ששמתי כאן.
מה אוכלים?
אוכלים את העלים נאים או מבושלים, את הגבעולים, הפרחים והפירות.
העלים עדינים ומתאימים לכל דבר – לסלטים אבל גם כתחליף תרד במנות השונות.
כשעלי החוביזה גדולים, אפשר להשתמש בהם למילוי. חשוב לשים לב שהם מאוד עדינים – למלא בזהירות.
בפירות הירוקים אפשר לעשות שימוש כתחליף אפונה בסלטים, תבשילים ומרקים.
מהפירות היבשים יותר אפשר להכין ג'עלה (ראו בחלק המתכונים).
יתרונות בריאותיים:
העלים והגבעולים עשירים בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, הרבה ברזל וסידן, ויטמיני A, B , C .
המוצילאגים שבחוביזה מסייעים לסיכוך וריכוך הריריות במערכת העיכול והנשימה.
החוביזה תומכת בפעילות מערכת העיכול. בזכות המוצילאגים – מוזנים החיידקים הטובים במעי. בזכות הסיבים והחומרים המזינים שבה – היא משמשת כחומר מסכך במערכת העיכול ולכן מסייעת למניעה וטיפול בעצירות.
מחקר קליני בדק ומצא שמיצוי פרחי החלמית הגדולה במים, יעיל לטיפול בעצירות תפקודית.
מחלות בדרכי נשימה: לסובלים מגודש בחזה או בדרכי הנשימה חלמית יכולה לסייע בפינוי הליחה, הרגעת הגרון והבלוטות וקידום הריפוי וההחלמה בזכות האיכות האנטי-דלקתית.
לקריאה נוספת על היתרונות הבריאותיים של החוביזה – בספר הטעם שבטבע – המדריך המקצועי לליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא בישראל. זמין לרכישה מכאן.
בתאבון ולהתראות בטבע
אזהרה: אם אתם לא בטוחים בסוג הצמח – לא מכניסים לפה
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות
למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.
הסיור כולל:
- נשנוש בוקר
- סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול לכל הגילאים.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.