המתכון הזה מנצל את הטעם המופלא של עלי הגפן, בלי כל העבודה הכרוכה בגלגולם.
אפשר להשתמש בו גם בתבלין עלי גפן מיובשים וגם בעלי גפן טריים – מה שיש לכם.
המתכון הזה מנצל את הטעם המופלא של עלי הגפן, בלי כל העבודה הכרוכה בגלגולם.
אפשר להשתמש בו גם בתבלין עלי גפן מיובשים וגם בעלי גפן טריים – מה שיש לכם.
1/4 כוס שמן זית ,
2 בצלים גדולים קצוצים,
כוס עגבניות קצוצות,
2 כוסות אורז לבן שטוף היטב היטב,
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים ,
4 כפיות נענע יבשה,
לימון פרסי אחד חצוי (אופציונלי),
כף סילאן,
6 כפות אבקת עלי גפן מיובשים טחונים (או 12 עלי גפן טריים),
כפית סומאק,
2 כוסות מים (או על פי הוראות היצרן של האורז),
פלפל ומלח על פי הטעם
מומלץ להגיש עם זילוף של שמן זית, ואפשר גם רוטב חמצמץ של קשיו, לימון, מלח ומים (יוגורט טבעוני).