איך אני יכולה להיות בטוחה שזה זה??
אחד הדברים שמטרידים הרבה מתחילים בליקוט
(צמחים או פטריות, זה משותף לכולם )
זה החשש שיש לצמח האכיל צמח דומה
שהוא רעיל…
אני עדיין זוכרת שכלקטית מתחילה,
גם אני חששתי בדיוק מאותו הדבר..
הקושי אפילו עולה,
כי בליקוט אנחנו מלקטים את הצמח
בשלב הנבט והעלים.
עוד לפני שיש פרחים ופירות ואז יש אפילו פחות רמזים לזיהוי.
הרבה פעמים אנשים אומרים לי שהם ישתמשו במגדיר צמחים,
אבל הוא מסתמך על פרחים ופירות, לא על עלים..
אז מה עושים??
משחקים 😀
כשאני יוצאת לטבע עם התלמידים שלי,
אני פשוט מראה להם את הצמחים הדומים
ואנחנו משחקים ב-
מצא את ההבדלים…
התמונה הזו עשוייה לבלבל.
כי מה שחסר בה אלו ההבדלים במרקם.
אנחנו מלטפים כל עלה,
מדברים על ההבדל בצורה,
בשעירות, ובמרקם.
לצערי,
אני לא יכולה להעביר את ההבדלים האלה
בתמונות שכאן,
אבל אתם ממש מוזמנים
להצטרף לסיורים וללטף אותם בעצמכם 🙂
עכשיו, בואו נבין
מה קורה כאן בתמונה?
קודם כל,
היחיד בתמונה שאינו אכיל הוא האזנב
(לכן הוא עומד בצד 😉).
ועכשיו, חוץ מההבדלים הויזואלים שאתם רואים
צורת העלה
שפת העלה
איך העורקים שלו נראים
תנו לי לספר לכם על מה שאתם לא רואים…
האזנב הוא עלה שכל פני העלה מכוסים בשערות עדינות.
הוא מרגיש ממש שעיר.
חסת המצפן –
כל העלה חלק, מרגיש ממש כמו חסה.
אלא שיש שורה אחת של שערות די דלילות
בגב העלה על השדרה הראשית שהן ישרות וקצת נוקשות.
העולש – עלה עדין, חלק לגמרי (כמו חסת המצפן),
דק יותר, וגם לו יש
שורת שערות מקורזלות עדינות
על גב העלה בשדרה הראשית.
והקורטם?
הוא ממש מחוספס ושעיר.
אפשר לראות שהעלה שלו מסתיים קצת בשפיץ.
אז כן, כשהם עומדים אחד ליד השני הם נראים דומים או שונים.
אבל כשנכנסים לעומק, עולם שלם נפתח.
ועוד לא התחלתי לדבר על הבריאות…
חסת המצפן תעזור לכם לישון טוב טוב בלילה ולהפחית שיעול,
העולש יחזק ויתמוך בעיכול שלכם.
והקורטם עשיר מאוד בכלורופיל שמחחזק את הדם.
ממש ממש כדאי להכיר…
באהבה
ג'וטי
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות
למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.
הסיור כולל:
- נשנוש בוקר
- סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול לכל הגילאים.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.