הכנת שיקוי סמבוק שחור לחורף בריא

הסמבוק השחור נמצא היום בשימוש נרחב מאוד בכל העולם בתכשירים טבעיים לטיפול ומניעה של כל מחלות החורף, ובעיקר שפעת ושיעול.
יש הצטברות של מחקרים רבים שהוכיחו את ההשפעה המיטיבה – לחיזוק מערכת החיסון והשפעה אנטי ויראלית שמיטיבה עם חולי שפעת מסוגים שונים.
והקטע הכי טוב?
שלא צריך לרוץ לבית המרקחת ולרכוש תכשירים יקרים.
אפשר לקחת שעה של איוורור אחר הצהריים, לצאת לגינה הקרובה לבית, ללקט את הפרחים שלו ולהכין מהם מיצוי שנקרא אוקסימל.
ממרח נוטלה עם חרובים (טבעי ונטול סוכר)

את המתכון הזה פיתחתי כממרח מתוק, טעים ובריא לכריכים לילדים שלי.
הוא עשיר בחלבונים וגם במתיקות הטבעית ובכל היתרונות הבריאותיים של חרוב (שווה לעבור לעמוד הפירוט על החרוב כדי לקרוא הכל).
יוגורט קשיו ורגלת הגינה (ריג'לה) – מעדן מקרר של נדב מלין

מעדן קייצי מרענן שיצר שף נדב מלין.
זה הפתרון המושלם למרק קייצי שעשיר מאוד באומגה 3.
אפשר לאכול כמו שהוא או לפזר על ירקות קלויים, סלטים, מאפים , ממולאים ועוד.
איולי פרחי חרדל בסגנון קטלוני

את הממרח הזה שף נדב מלין למד בקטלוניה (ספרד) בזמן שלמד שם.
הוא הפך להיות כוכב בכל קבוצה שאני מלמדת אותו.
אחרי שאני מלמדת אותו אני מקבלת מבול תמונות של "הכנתי גם!"
הממרח הזה הוא גם טעים, וגם יודע לשרוף את כל הוירוסים.
הוא מכיל פיטוכימיקלים, ויטמין סי, שמן חרדל שמזרז את העיכול, ממריץ את מחזור הדם, ומחמם.
אם תשתמשו כאן במכתש ועלי ולא במעבד מזון, הטעמים יצרו מעודנים יותר.
חורשט סבזי וכפות צבר – מתכון של שף נדב מלין

המתכון הפרסי המסורתי של סבתא של נדב מקבל כאן טוויסט טעים עם כפות צבר. זמן ההכנה הארוך נובע מזמן הבישול הממושך שממצה את הטעמים מכל חומרי הגלם המשובחים.
גלידת צבר

הגלידה המרעננת של הקיץ היא גלידה מצבר מצוי, הכל 100% טבעי, בלי כימיקלים ובלי סוכר.במתכון הזה אני משתמשת בתכונה של הצבר להיות קצת רירי כדי ליצור גלידה רכה (זה הסוד של הגלידות הרכות).
משקה אלו צבר

משקה בריאות אולטימטיבי שיכול לסייע בהפחתת כולסטרול, סוכר וטריגליצרידים.
אורז דרקונים

מתכון מופלא לאורז מדהים בשילוב גדילן מצוי.
תבלין אלה

התבלין הזה בטעם חמצמץ מעושן וישדרג כל סלט, גבינה, ירקות קלויים, מאפים ועוד ועוד.