זוקיני חי בתבלין אלה

מתכון מאוד קל וטעים, לסלט מעולה שאנחנו תמיד מכינים במפגש הסתיו של קורס ליקוט מקצועי.
החמצמצות של התבלין משתלבת באופן מושלם עם הזוקיני.
קמח בלוטים

מתכון בסיסי של קמח בלוטים, מלא בחלבון ללא גלוטן, ועם אחוז שומן נמוך. ראו בהמשך מתכונים שעושים שימוש בקמח בלוטים.
חטיף קרוטוני בלוטים

מתכון שלמדתי מיערה שחם, לחטיף טעיף, מתאים גם לנשנוש ככה סתם במתכון זה לא חובה להקפיד להוציא כל המרירות מהבלוטים. כמה השריות יספיקו
בלוטלה- נוטלה מבלוטים

בלוטים הם כמו אגוזים רק שיש בהם פחות שומן ויותר חלבון. אז מושלם להכין מהם מתכון קל לממרח בטעם ממש כמו נוטלה, רק יותר בריא!
כדורי בלוטים נאים

מתכון קליל וכיפי שילדים אוהבים. המתכון הינו ל40 יחידות. המתכון המלא פורסם בספר " הטעם שבטבע" שניתן להשיג מכאן.
מתכון למשחה לעזרה ראשונה, כוויות וכאבי שרירים ושלד מטיון

המשחה הזו נמצאת אצלנו בבית בשימוש קבוע.
על כל פצע, כוויה, גירוד וכאב, אנחנו מורחים אותה והיא מופלאה.
אם למישהו יש כאבי שרירים ושלד – אפשר לעסות איתה את האזור הכואב, היא גם עוזרת להפחתת כאב, וגם את הדלקת במקום.
אורז עם פרחי כסיית האבוב בסגנון פרסי

המתכון הזה עושה שימוש בפרחים של כסיית האבוב לתת ארומה וערכים תזונתיים לאורז.
קל מאוד להכין אותו והוא הופך כל אורז לחגיגי במיוחד.
חומץ ורדים

חומץ ורדים מכינים גם עבור שימושים קולינרים וגם לשמושים קוסמטיים. יש לו ארומה נהדרת שהוא מקבל מעלי הכותרת של הורדים.
הגוון של החומץ תלוי בגוון עלי הכותרת בהם השתמשתם.
בשימוש חיצוני על העור – הוא מקל על עקיצות וגרד.
אני ממליצה לדלל אותו 50/50 במים ולשים בבקבוק ספריי ולרסס על פי הצורך על כוויות שמש, או להשתמש בצמר גפן כדי לטפל באקנה.
חומץ ורדים יכול לשמש גם בסיס מושלם לסלט ויניגרט, וגם נהדר לתיבול קדירות קטניות, על סלטים ועל אורז.
אורז עם עלי גפן – מתכון לממהרים

המתכון הזה מנצל את הטעם המופלא של עלי הגפן, בלי כל העבודה הכרוכה בגלגולם.אפשר להשתמש בו גם בתבלין עלי גפן מיובשים וגם בעלי גפן טריים – מה שיש לכם.
סחלב שקדים וחרובים של שף נדב מלין

מתכון טבעי ובריא שהכנתי עם שף נדב מלין בסלון האוכל הבינלאומי בטורינו של תנועת Slow Food.
היופי פה הוא שימוש בחומרי הגלם הבסיסיים, בלי תהליכים כימיים (לדוגמה מכינים הכל משקדים מאפס).