לימונצ'לו סומאק תוסס טבעי

המשקה שתיצרו במתכון הזה משתמש בשמרים הטבעיים שבאוויר ובפירות שמלקטים כדי להתסיס את המשקה.
הטעם המתקבל הוא מתוק, חמוץ, אלכוהולי ויש בועות עדינות בנוזל שהם תוצאה של התסיסה הטבעית.
זו דרך נפלאה להכניס לגופנו פרוביוטיקה מהטבע, בצורה של משקה טעים.

ממרח חרדל אמיתי!

לממרח הזה יש איכויות מרפא רציניות: הוא מסייע בפתיחת תיאבון ובהאצת תהליך העיכול וחילוף החומרים, בזרעים יש שפע של אומגה 3, סידן, סיבים תזונתיים, ברזל, מגנזיום, סלניום, חלבון ואבץ. הוא אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי, אנטיספטי, אנטי דלקתי. חשוב לדעת, טמפרטורת הנוזלים בה תשתמשו כדי להכין את הממרח תקבע את מידת חריפותו. אם תשתמשו במים קרים, […]

משחה טבעית לגירויים, אלרגיות, גירודים, ואנטי-אייג'ינג

כשעשיתי את המחקר המדעי לספר שכתבתי, התפלאתי מאוד לקרוא שאפילו חברות התרופות הודו שצמח קטן שגדל לכולנו ליד הבית שנקרא כוכבית (סטלריה), יעיל יותר לעקיצות יתושים, לגירודים, גירויים ופריחה, מאפשר תרופות מרשם כמו פניסטיל.
לכבוד עונת היתו��ים ההולכת וקרבה, המצב הזה נותן לכולנו הזדמנות מושלמת להכין משחה לגירודים, עקיצות, כוויות ואפילו אנטי-אייג'ינג.

 הכנתי לכם מתכון חדש ומושקע שילמד אתכם צעד אחרי צעד: לזהות וללקט כוכבית וקלנדולה שנמצאים ממש ליד הבית עכשיו, ואז להכין מהם שפתון/משחה מעולה.
הכוכבית החמודה שנמצאת לכם ליד הבית, מגיעה בדרך כלל אפילו אם לא קוראים לה.

סירופ לשיעול מבוצין מפורץ

בוצין מפורץ הוא צמח מדהים למערכת הנשימה. יש בו שילוב של חיטוי (אנטיבקטריאלי ואנטיויראלי) עם הפסקת שיעול ופינוי הריאות ודרכי הנשימה.
אבל הבוצין הוא לא צמח מאכל. אז איך צורכים אותו?
טוב ששאלתם, הכנתי לכם כאן מתכון מצולם עם 2 מתכונים להכנת סירופ שיעול מבוצין.

קמח חרובים מתוק

קמח החרובים הוא חומר פלא במטבח שלי.

בחלק מהמתכונים הוא מחליף את הקמח הרגיל (בעיקר כשיש אורחים רגישים לגלוטן) וגם מוסיף מתיקות נעימה.

ילדים מקשרים את הצבע החום לשוקולד ולכן הוא מעורר את תיאבונם.

משקה מרענן ומחזק מפירות אוג הבורסקאים

את המתכון הזה למדתי מדוד רוזנבלט ואחותו חבצלת כהן שאימצו את האוג אל ליבם ושיכללו עוד ועוד את המשקאות איתו עד לרמה של שלמות.
אפשר לשדרג את המשקה הזה גם עם היביסקוס טרי או מיובש.

בראוניז בלוטים

מתכון לבראוניס טבעוני מעולה שמשלב את הפירות של אלון התבור (בלוטים).

דילוג לתוכן