דילוג לתוכן

גרגרי תורמוס ארץ-ישראלי מבושלים

המתכון המושלם לאכילת זרעי התורמוס.
זהו מתכון בסיסי. את הזרעים אפשר לשלב אחר כך בתבשילים, בפסטות, ובטרטר אבוקדו, תורמוס וחוביזה.
צפו בסרטון (בהוראות ההכנה) כדי להבין איך לעשות את זה בדיוק.

מרק מיניסטרונה עם שורשי גדילן – שף נדב מלין

מתכון של מרק שהוא ארוחה שלמה שלמד שף נדב מלין באיטליה.
מלא בכל טוב – גם קטניות, גם ירקות, והכוכב של המנה – שורש גדילן.
הטעם של שורשי גדילן דומה לארטישוק ירושלמי, והיתרונות הבריאותיים שלו רבים (שווה לעבור לעמוד של הגדילן ולראות את כל המתנות שלו).

מרק חמוד/חמד בסגנון סורי שלימד אותי שף טל דדון

המרק הזה הוא המרק המושלם למי שרוצה לשלב שלל ירוקים במנה אחת טעימה שאין בה טיפת שמן.
המרק נקרא חמוד שזה חמוץ בערבית וכשמו כן הוא חמצמץ.
הוא משתלב מושלם עם אורז, כוסמת, וקינואה, אבל הכי הכי מחמיא לו – גריסי פנינה.

כף אווז מבאישה מותססת – אנשובי מהטבע

הפעם נתסיס את כף האווז המבאישה במי מלח ונקבל גם את הייחודיות שלה יחד עם טעמים עמוקים ואפילו אוממי, וגם מים מיוחדים וטעימים שאני מוסיפה לתיבול מאכלים. אפשרות נוספת שנותנת תוצאה יותר דומה לאנשובי היא לשים את כף האווז בשמן זית.   המתכון המלא פורסם בספר "המדריך לאוהבי טבע" שניתן להשיג מכאן.

מעדן לופית וחמציץ

.מעדן קלאסי שהופך את הלופית הרעילה למעדן בחצי שעה בלבד

זה אחד המתכונים הקלאסים של המטבח המקומי שכדאי להכיר עם פטנטים שהופכים בישול של שעות לבישול של פחות מ30 דקות.

בנוסף, אנחנו משתמשים פה בחמציץ שהוא מין פולש שכדאי לעקור ממנו כמה שיותר.

המתכון הזה מתאים להכנה גם עם לוף, שימו לב לסרטון ההסבר המפורט

חומוס חרובים

החרוב הוא קטנית לכל דבר, לכן כדאי להכין ממנו ממרח בסגנון חומוס.
בממרח זה מתבלט טעמו המעודן והמיוחד של החרוב.