Portulaca oleracea
הריג'לה התפרסמה בזכות תכולה גבוהה של אומגה 3 אבל יש בה גם המון נוגדי-חימצון, ויטמינים ומינרלים.
החקלאים שרואים בה עשב רע יודו לכם אם תלקטו אותה.
פירוט נוסף (כולל מתכונים) בספר "המדריך לאוהבי טבע" שניתן להשיג מכאן.
בשדות מושקים, בגינות, בכל מקום בו יש טפטוף מים בקיץ.
עלים בשרניים מבריקים בצורת טיפה. שפת העלה חלקה לגמרי.
העלים לגמרי חלקים. שפת העלה חלקה.
כשהצמח פורח – הפרחים צהובים וקטנים.
ואחרי הפריחה נוצרים קונוסים מלאי זרעים שחורים קטנים (אלה לא חרקים).
הגבעולים נוטים להאדים.
אל תאכלו צמחים אלא אם אתם לגמרי בטוחים בזיהוי שלהם: שאתם מנוסים בליקוט, מלווים על ידי איש מקצוע ועברתם על כל פרטי הזיהוי והתמונות ווידאתם שהצמח מתאים לכולם.
הליקוט הוא על אחריותכם המלאה.
בליקוט רגלת הגינה חשוב מאוד לוודא שאתם מלקטים במקום נקי: שלא רוסס או זוהם בכל דרך אפשרית.
לזיהוי מקומות בעייתיים ופתרונות נפוצים – חפשו מאמר הכולל גם סרטון בנושא במאמרים.
חשוב להבדיל בין רגלת הגינה לפורטולקריה – צמח נוי שהעלים שלו תפוחים, הגבעול מעוצה, והוא זקוף ולא משתרע כמו הריג'לה.
עדיף לאכול אותה סמוך לזמן הליקוט כדי לשמור על שיא הערכים התזונתיים.
אוכלים את העלים, והפרחים הצהובים טריים.
מאוד פופולרי לבשל למרק או לקציצות. שימו לב שאומגה 3 וחלק מהויטמינים נעלמים בבישול.
אחת המקורות הכי טובים לאומגה 3.
ויטמינים:עשירה ב: A, C, E.
מינרלים: עשירה בברזל, סידן ואשלגן.
עשירה בנוגדי חימצון : שמגנים עלינו מסרטן, מחלות הקשורות להזדקנות, ואפילו קמטים.
בימים עברו השתמשו ברגלת הגינה נגד עין הרע.