עוזרר קוצני

Crataegus aronia

פירות העוזרר המתוקים והעסיסייים הם מעדן מיוחד ובריא שכיף ללקט בסתיו אבל יש לו הרבה יותר לתת בזכות איכויות המרפא המופלאות שלו.

איפה מלקטים?

עוזרר קוצני גדל בחורש ובשדות בור בכל הארץ.

איך מזהים?

שיח או עץ קוצני נמוך, עד 8 מטרים.
הפירות בשרניים-עסיסיים קטנים, מזכירים רימון קטן מאוד. הפרי מופיע באוקטובר-נובמבר.
הפרחים לבנים וצפופים.
חלק מהענפים הצדדיים מתחדדים לקוצים.
העלים שסועים בחלק העליון לאונות מחודדות.
עלים מאפירים, שעירים בצד התחתון או בשני הצדדים. פירות צהובים

למה לשים לב?

הפרי מבשיל בספטמבר-נובמבר.
במקום לקטוף, מנערים את העץ. הפירות שנופלים בקלות – בשלים.

איך לאכול?

אוכלים את הציפה העסיסית של הפרי, ללא הזרעים.

מה יש בצמח?

נלחם בסרטן והזדקנות – עשיר בנוגדי חמצון חזקים.
ויטמינים: מכיל ריכוז גבוה של ויטמין C וכן ויטמין A, E ו־K.
מינרלים: עשיר במגנזיום ובברזל.

הידעתם?

פירות העוזרר נמכרים בשוקי המזרח התיכון כפרי מאכל.

תמונות וסרטונים:

מראה הפירות הבשלים:

מראה הפריחה:

מראה הפירות על העץ (עדיין לא בשלים):

sdr

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

דילוג לתוכן