עוזרר אדום

ורדיים

עוזרר אדום הוא עץ שמשמש למאכל ולמרפא.

הפירות שלו מתוקים ועסיסייים הם מעדן מיוחד ובריא שכיף ללקט בסתיו.

איפה מלקטים?

גדל בצפון הארץ בחורש לח, בגובה של 800 מ' ומעלה.

איך מזהים?

שיח או עץ קוצני נמוך, עד 8 מטרים.
הפירות בשרניים-עסיסיים קטנים, מזכירים רימון קטן מאוד. הפרי מופיע באוקטובר-נובמבר.
הפרחים לבנים וצפופים.
חלק מהענפים הצדדיים מתחדדים לקוצים.
העלים שסועים בחלק העליון לאונות מחודדות.
בעוזרר אדום – פירות אדומים, העלים קרחים או שעירים רק בצד העליון.

למה לשים לב?

הפרי מבשיל בספטמבר-נובמבר.
במקום לקטוף, מנערים את העץ. הפירות שנופלים בקלות – בשלים.

איך לאכול?

אוכלים את הציפה העסיסית של הפרי, ללא הזרעים.
פירות העוזרר נמכרים בשוקי המזרח התיכון כפרי מאכל.

מה יש בצמח?

נלחם בסרטן והזדקנות – עשיר בנוגדי חמצון חזקים.
ויטמינים: מכיל ריכוז גבוה של ויטמין C וכן ויטמין A, E ו־K.
מינרלים: עשיר במגנזיום ובברזל.

הידעתם?

תמונות וסרטונים:

מראה העץ מרחוק:

מראה העלים והפירות:

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

דילוג לתוכן