כרפס הביצות

Apium nodiflorum

צמח הגדל כששורשיו טבולים במים. פורח בלבן.
טעים מאוד כתוספת לסלטים טריים או לתבשילים.
העלים דומים לגרגר הנחלים. שניהם אכילים אך נבדלים בטעם. הכרפס מזכיר גזר או סלרי, ואילו הגרגר חריף.

איפה מלקטים?

כרפס הביצות גדל בנחלים, שלוליות וביצות, במים רדודים או באדמה רטובה.

איך מזהים?

עשב חד־שנתי קירח. העלים גזורים – מנוצים פעם אחת, מבריקים, רכים, חלקים, משוננים קלות בשפה.
הפרחים לבנים, מקובצים בסוככונים קטנים.
טעם העלים דומה לסלרי או לגזר.

למה לשים לב?

אל תלקטו את הצמח אם אין לכם זיהוי ודאי.
עברו שוב על כל הסעיפים בפרטי הזיהוי וודאו שהם נכונים.

שמתי כאן בתמונות את התמונה של עלה של כרפס לעומת עלה של גרגר הנחלים.
שימו לב שאתם קוטפים רק את העלים ולא עוקרים את הצמח מהשורש.
ודאו שהצמח גדל באדמה לחה ושהטעם מזכיר סלרי או גזר.

איך לאכול?

את העלים, הפרחים והגבעולים אוכלים כשהם טריים או מבושלים. הטעם ארומטי ומשדרג מאכלים רבים.

מה יש בצמח?

העלים עשירים בסיבים תזונתיים ובכלורופיל.
ויטמינים: A, 1B, 2B, 3B, 6B, C, E וחומצה פולית.
מינרלים: סידן, נתרן ומגנזיום.

הידעתם?

כמו קרוב משפחתו הסלרי, גם בכרפס תכולת נתרן גבוהה, ההופכת אותו לתחליף מלח מוצלח.

תמונות וסרטונים:

מראה מרבד של כרפס בגדות נחלים:

מראה הפריחה (צילום של גברי שיאון):

מרבד כרפס בפריחה:

השוואה בין עלי כרפס לגרגיר:

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

 

דילוג לתוכן