Ceratonia siliqua
החרוב הוא אחד מספקי האנרגיה המשביעים והממריצים בטבע, ומשמש להכנת מגוון מאכלים: דבש חרובים, קמח, משקאות, חטיפים, קינוחים ועוד.
צילום תמונה ראשית – גברי שיאון.
גדל בחורש הים תיכוני בכל הארץ, לפעמים בתוך הערים (בחיפה למשל), בגינות, ציבוריות או במדרכות.
הגזע חום־אפור מחוספס
מגיע לגובה של 4–10 מטרים.
התרמילים בצבע חום כהה בצורת חרב מעוקלת, מבשילים בספטמבר-נובמבר.
העלים קשיחים עם שפה עגולה.
כדאי לקטוף את החרובים ישר מהעץ: חרובים טריים הם רכים וטעימים.
אם אוספים חרובים שנפלו על הארץ, יש לבדוק שאין בהם תולעים.
החרוב הוא למעשה קטנית בעל תרמיל מתוק. את הזרעים הטעימים נבשל ונאכל כמו שעועית).
אכילת הפרי כולו (תרמיל וזרעים) מספקת חלבונים ופחמימות גם יחד.
הזרעים מכילים 60% חלבון.
ויטמינים: A, 1B, D ו־E, וויטמין B קומפלקס החשוב לגדילה, חילוף חומרים,
הפחתת מתח ומניעת אנמיה.
מינרלים: סידן, אשלגן ברזל ומגנזיום.
עשיר בסיבים תזונתים ועוזר לתחושת מלאות לאורך זמן.