זית אירופי

Olea europaea

הזית הוא אחד משבעת המינים ונפוץ מאוד גם כצמח בר. הפירות אכילים כמובן ותתפלאו לגלות על השימושים של העלים.

על הזית כתבתי בפירוט (כולל מתכונים) בספר "המדריך לאוהבי טבע" שניתן להשיג מכאן.

איפה מלקטים?

גדל בכל הארץ, בחורש, בסלעים, בבתי גידול טרשיים ובגינות.

איך מזהים?

עץ ירוק־עד נמוך.
העלים אזמלניים וצרים, שוליהם חלקים ופונים מטה. תחתית העלה מכסיפה, החלק העליון בצבע אפרפר.

למה לשים לב?

הזיתים השחורים הם הפירות הבשלים.
אם אתם מלקטים עלים להכנת רפואה לחורף, שימו לב למיקום העץ ולמצבו; לא כדאי ללקט עלי מרפא מעץ חולה.

איך לאכול?

הזית הירוק אינו בשל, אך אפשר להכין ממנו שימורים.
הזית השחור הוא בשל ואפשר לבשל אותו ולהפיק ממנו שמן.
להכנת תמצית עלים: מבשלים 150 עלים בליטר מים במשך 45 דקות. מוזגים לבקבוקי זכוכית ושומרים במקרר. במקרה הצורך מערבבים ¼ כוס תמצית ב־¾ כוס מים.

מה יש בצמח?

הזיתים עשירים בחומצות שומן חיוניות

הידעתם?

תמונות:

מראה הפירות והעלים:

 

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

 

דילוג לתוכן