בר-זית בינוני

Phillyrea latifolia

בר זית הוא עץ קטן ירוק עד.
הוא אינו צמח מאכל.
שמתי אותו כאן מכיוון שהעלים שלו דומים לעלים של אלון מצוי ושל אשחר רחב עלים, והיה לי חשוב שתדעו להבדיל ביניהם.

איפה מלקטים?

בחורש הים-תיכוני

איך מזהים?

עץ קטן , ירוק עד עם עלים משוננים.
כאשר יש לו פירות הם מתחילים ירוקים, הופכים צהובים, ואז אדומים וכל הדרך לסגול כהה-שחור. הפירות כמו מצופים שעווה.
העלים נגדיים – 2 עלים או יותר יוצאים מכל מפרק.

שני ההבדלים בין אלון לבר זית הם:

  1. עלי בר זית בעלי שינון אחיד בכל העלים לעומת שינון משתנה בין העלים באלון.
  2. עלי בר זית נגדיים (2 עלים יוצאים מאותה נקודה) לעומת אלון מצוי.

למה לשים לב?

בר-זית הוא צמח רעיל. אל תאכלו אף חלק בו.

איך מבדילים בין בר-זית לאלון מצוי?
א. שפת העלה של בר זית משוננת בצורה אחידה בכל העלים. באלון שפת העלה שונה מעלה לעלה.
ב. בבר זית העלים נגדיים (בכל מפרק יוצאים 2 עלים), ואילו באלון הם מסורגים.
ג. הפירות של בר זית הם כמו זיתים קטנים, ופירות של אלון הם בצורת בלוט.

איך מבדילים בין בר-זית לאשחר רחב עלים?
א. הפירות של אשחר רחב עלים מופיעים במאי-יוני. הפירות של בר זית מופיעים בסתיו.
ב. אם מחזיקים עלים של אשחר רחב-עלים מול השמש רואים שיש להם הילה שקופה סביב העלה שנובעת מחלק בקצה העלה שאין לו כלורופיל. לעלים של בר-זית אין את התכונה הזו.
ב. השינון של האשחר עדין, ואילו בר זית יש שינון מאוד בולט שנכנס יותר עמוק לעלה.

איך לאכול?

לא אוכלים בר-זית.

מה יש בצמח?

הצמח כולו רעיל ואסור לאכול אותו

הידעתם?

בר זית הוא קרוב משפחה של הזית, ולכן יש דמיון גם בפריחה וגם בפירות.

תמונות:

מראה העלים (2 יוצאים מאותה נקודה ושימו לב לשינון המאפיין):

מראה הפירות:

 

דילוג לתוכן