אשחר ארצישראלי

Rhamnus lycioides

שיח ירוק־עד, סבוך וקוצני, אופייני לחורש הארצישראלי.
אחד מפירות היער המקומיים הטעימים והבריאים ביותר שיש.

כדאי מאוד להכיר ולהכין מיץ טעים ומלא בויטמין סי.

פירוט נוסף (כולל מתכונים) בספר "הטעם שבטבע" שניתן להשיג מכאן.

איפה מלקטים?

אשחר ארצישראלי גדל בחורש, בגריגה ובבתה בכל הארץ, בעיקר בין סלעים ובתוכם.

איך מזהים?

שיח גבוה או עץ נמוך (עד 4 מטרים), קוצני.
הפרי קטן (5 מ"מ), מנומר ועסיסי.
קצות הענפים הצדדיים מסתיימים בחוד נוקשה.
באשחר המנוקד העלים שעירים ומתגלגלים אחורה.
באשחר הארצישראלי שפת העלה משוננת קלות.

למה לשים לב?

אף שהאשחר טעים מאוד, יש לו אפקט משלשל ואין לאכול ממנו יותר משני חופנים ביום. אם אתם אוכלים יותר מחופן אחד, אל תבלעו את הזרעים.

איך לאכול?

כשהפירות מבשילים הם מנומרים בצבעים שונים. פירות בהירים, ירוקים או צהובים הם בוסר. אני אוהבת להוסיף את פרי האשחר כתוספת מתיקות לסלטים, לאורז או לדגן אחר.
אפשר להכין גם ריבה או ליקר אשחר.

מה יש בצמח?

מחזק את מערכת החיסון, נוגד סרטן ומאיט תהליכי הזדקנות בזכות נוגדי חמצון רבי־עוצמה וויטמין C.
ויטמינים: מכיל פי שלושה ויטמין C מאשר תפוזים, וכן ויטמין A ו־K.
מינרלים: עשיר באבץ ומגנזיום.
הפירות משפרים את תפקודי המוח ומגבירים בהירות מנטלית.

הידעתם?

תמונות וסרטונים:

שימו לב לצורת הפירות המנומרים שהם סימן ההיכר של האשחר:

בתמונה הזאת אפשר לראות את כל סימני הזיהוי של האשחר:

עלים בצורת טיפה, ענפים מעוצים עם קוצים בקצותיהם, פירות מנומרים.

הסבר על אשחר ארצישראלי:

 

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

 

דילוג לתוכן