אהל הגבישים – חסת הקרח

Mesembryanthemum crystallinum

אל תפספסו מפגש עם הצמח הטעים והמיוחד הזה כשאתם בחוף הים.
באנגלית הוא נקרא "צמח היהלומים" או "חסת הקרח" בגלל גבישי המלח שהוא מפריש.
הוא חביב מאוד על שפים כי הוא מוסיף טעמים וקרנאצ'יות מעניינת לסלט.

איפה מלקטים?

גדל בחוף הים, בגבעות כורכר, במדרונות אבניים וחוליים הפונים לים.

איך מזהים?

עשב חד־שנתי בעל עלים בשרניים, שטוחים, דמויי ביצה הפוכה או מרית.
הצמח מכוסה שערות מבריקות שעליהן בועת מלח שנראות כמו בועות שקופות.
בחורף העלים גדולים ומגיעים לגודל כף יד.
באביב העלים קטנים יותר וקצותיהם מתחילים להאדים.
הפרחים לבנים-צהבהבים וישרים, בעלי גביע מאדים ועלי כותרת ארוכים.

מה שמאפיין את הצמח ומאפשר זיהוי ודאי שלו הם בועות שקופות של המלחים שהוא מפריש החוצה.

למה לשים לב?

אל תאכלו צמחים אלא אם אתם לגמרי בטוחים בזיהוי שלהם: שאתם מנוסים בליקוט, מלווים על ידי איש מקצוע ועברתם על כל פרטי הזיהוי והתמונות ווידאתם שהצמח מתאים לכולם.
הליקוט הוא על אחריותכם המלאה.

בליקוט אהל חשוב מאוד לוודא שאתם מלקטים במקום נקי: שלא רוסס או זוהם בכל דרך אפשרית.
לזיהוי מקומות בעייתיים ופתרונות נפוצים – חפשו מאמר הכולל גם סרטון בנושא במאמרים.

איך לאכול?

אפשר לאכול את העלים, את הפירות ואת הניצנים כשהם טריים או מבושלים,
אבל הכי כיף לנשנש אותו בים. הוא מתפצפץ בפה ויכול לשמש כתחליף למלח בכל מנה.

מה יש בצמח?

ויטמינים: עשיר בוויטמין A, B קומפלקס ו־C.
מינרלים: מכיל יסודות קורט.
העלים והפרחים מכילים נוגדי חמצון חזקים.

הידעתם?

אפשר להשתמש בעלים של אהל הגבישים כתחליף לסבון.

תמונות נוספות:

כך נראה העלה – ממש רואים את הבועות של המלח שהעלה מפריש.

כך נראה הצמח בתחילת האביב – העלים גדולים יותר:

אחרי שהגשמים נגמרו, העלים יתכווצו, ומחודש מאי תתחיל גם פריחה:

 

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

 

דילוג לתוכן