Calicotome villosa
שיח עם פרחים ריחניים שמכינים מהם ריבה מעולה.
פירוט נוסף (כולל מתכונים) בספר "הטעם שבטבע" שניתן להשיג מכאן.
הקידה מכסה מדרונות שלמים ונפוצה מאוד בצפון הארץ ובמרכזה, בחבל הים תיכוני. משגשגת בסוגי קרקעות שונים, אך בעיקר באדמת חמרה, וכן בשטחים שהיו בהם שריפות.
שיח קוצני מסועף, מגיע לגובה 1.5 מטר.
בקיץ עומד בשלכת, ובחורף מוציא עלים תלתניים.
העלעלים קירחים בחלקם העליון ושעירים בחלקם התחתון.
הפריחה מינואר עד מאי. הפרחים צהובים, יוצאים מחיק העלים, בודדים או בקבוצות קטנות, וריחם משכר.
הפרי רעיל: קטנית מוארכת שעירה עם ארבע כנפות.
אל תאכלו צמחים אלא אם אתם לגמרי בטוחים בזיהוי שלהם: שאתם מנוסים בליקוט, מלווים על ידי איש מקצוע ועברתם על כל פרטי הזיהוי והתמונות ווידאתם שהצמח מתאים לכולם.
הליקוט הוא על אחריותכם המלאה.
חשוב לוודא שאינכם רגישים/אלרגים לצמח.
על מנת למזער תופעות לוואי, התחילו עם המינון הנמוך ביותר האפשרי ועבר בהדרגה עד למינון המלא.
בליקוט צמחים חשוב מאוד לוודא שאתם מלקטים במקום נקי: שלא רוסס או זוהם בכל דרך אפשרית.
לזיהוי מקומות בעייתיים ופתרונות נפוצים – חפשו מאמר הכולל גם סרטון בנושא במאמרים.
החלק האכיל היחיד בקידה, שגם אותו לא מומלץ לצרוך בכמויות גדולות, הוא הפרח לאחר בישול. אפשר להכין מהפרחים רוטב או מרקחת ריחנית וטעימה, ולבשל אותם עם תפוחים מגוררים (מתכון בהמשך).
סיבים תזונתיים.