דילוג לתוכן

אספסת עדשתית

Medicago orbicularis

צמח קטן ששווה להכיר – האספסת העדשתית היא קטניה קטנה וטעימה מאוד. הכל אכיל בה ומאוד מאוד מזין.
העלים תלתניים (מחולקים ל3), הפריחה צהובה ופרפרנית, והפרי נראה כמו ספירלה עגולה.

פירוט נוסף (כולל מתכונים) בספר "המדריך לאוהבי טבע" שניתן להשיג מכאן.

איפה מלקטים?

נפוצה מאוד בבתי גידול טבעיים ומופרים, בבתה, בנוף של צומח עשבוני, בשדות, בשולי דרכים ובחורש, מהחרמון עד מדבר יהודה.

איך מזהים?

עשב חד־שנתי שרוע, קירח.
העלה תלתני, העלעל האמצעי נישא על פטוטרת קצרה ושני האחרים צמודים לפטוטרת.
העלעלים שסועים לשיניים ארוכות.
הפריחה ממרץ עד מאי בפרח פרפרני צהוב וקטן.
הפרי סלילי, על פניו שערות בלוטיות קצרות.
קל להבחין בפירות העגולים השטוחים, הדומים לעדשה.

למה לשים לב?

פירותיהם של כל 22 מיני האספסת המקומיים אכילים, אך חלקם הגדול עלול להרתיע בגלל קוצניות או סיביות יתר.

איך לאכול?

את הפירות הצעירים אוכלים כשהם נאים – הם פריכים וטעימים. בהמשך הם הופכים סיביים יותר, ואז עדיף לאכול את הזרעים ללא התרמילים.
אפשר לאכול גם את העלים והפרחים.

מה יש בצמח?

האספסת נחשבת לאחד הצמחים המזינים ביותר ומשמשת למצבים של תת־תזונה.
הפירות עשירים מאוד בוויטמיני A, 6B, 12B, C, D, E ו־K, וכן בסידן, מגנזיום, ברזל, אבץ ונחושת, בבטא קרוטן, כלורופיל, סאפונינים, סטרולים, פלאבנואידים, איזופלבנואידים וחלבון איכותי.

ברפואת הצמחים משמשת לטיפול בתסמינים של חוסר איזון הורמונלי אצל נשים: גלי חום, אוסטואפורוזיס ומחסור באסטרוגן.

הידעתם?

אספסת נקראת בלועזית אלפלפא. כולנו יודעים כמה נבטי האלפלפא הם בריאים.
אז שתדעו שכשאתם אוכלים אספסת אתם אוכלים בריאות.

תמונות וסרטונים:

תמונת הפרי שצילם גברי שיאון: (הפרי בצורת ספירלה, ללא קוצים)

 

למה האספסת בריאה:

 

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]