טיונית החולות – צמח המרפא החדש באזור
היום אני רוצה לספר לכם על שנאה יוקדת, שהפכה לאהבה גדולה.
טיונית החולות היא אחד מהצמחים שמאוד אהבתי לשנוא.
היא מין פולש שהגיע אלינו מאמריקה כפתרון טבעי לחולות נודדים,
ומאז היא התפשטה כאן במימדי ענק ופלשה להרבה בתי גידול לא חוליים.
החברה להגנת הטבע הגדירה אותה כמין פולש.
כיום מושקעים משאבים רבים של רשויות שמירת הטבע לעצירת התפשטות הצמח.
בפרדס חנה, בה אני גרה,
טיונית החולות השתלטה על שטחים נרחבים
והיום אי אפשר ללכת 10 מטרים בלי להיתקל בה.
ולעומתה, הצמחים המקומיים נדחקו והתמעטו מאוד.
אלו הסיבות המרכזיות שבגללן אהבתי לשנוא אותה.
אני אוהבת את הטבע שלנו וחשוב לי לשמור על הצמחים המקומיים.
אז איך קרה שהתאהבתי כל כך בצמח ששנאתי?
אולי קודם כדאי שתראו איך הוא נראה:
הנה רק רשימה חלקית של הפעילות שלה (אני מתמקדת כאן בשימוש חיצוני):
צ'ארלס קיין כותב על השימוש בארניקה (רגילה) לעומת ארניקה מקסיקנית: משתמשים ארניקה 'כשכואב לזוז', (לא 'כשכואב להיות במנוחה').
משתמשים בארניקה כשהמצב הוא תת-אקוטי או כרוני, ולא כשיש כאב חריף.
הבנתי בצורה שלא הבנתי קודם שלכל צמח יש את המתנה הספציפית שלו.
חלק מהצמחים הם צמחי מרפא מפורסמים בכל העולם (כמו ה Dandelion),
ויש כאלה שמוכרים רק במקום בו הם גדלים.
חלק מהצמחים הם נשארים במקום אחד ולא זזים,
וחלק מהצמחים נוסעים בכל רחבי העולם.
ויש כאלה – כמו טיונית החולות, שמשתקעים במקום אליו הגיעו ומשגשגים שם.
לכל צמח יש את הייחוד שלו.
וגם לארניקה המקסיקנית (טיונית החולות) יש את המתנה שלה.
אומרים שהעצים הם הריאות של העולם.
והמקסיקנים אומרים שהארניקה המקסיקנית היא חלק מיכולת הריפוי של העולם.
היא מראה לנו את חוכמת הטבע שמגיע לרפא אותנו.
אלינו היא הגיעה מאריזונה וטקסס.
היא התחילה אצלנו כצמח חולות, ועכשיו היא מתפשטת בעוד בתי גידול.
היא התפשטה בהרבה בתי גידול גם בארץ וגם בעולם.
בארץ היא משגשגת בעיקר במקומות בהם הנוף הצטלק בגלל פעילות אנושית.
אחרי שגיליתי את כל הדברים הטובים האלה עליה,
חיפשתי איך יהיה הכי טוב להשתמש בה.
הממצאים שלי הם שהכי טוב להשתמש במיצוי ארומטי שלה.
מיצוי כזה שניתן להכין בקלות בבית נקרא הידרוסול.
ההידרוסול נחשב כמיצוי של הצמח שנותן לנו ממש את ההולוגרמה של הצמח.
וזו הסיבה שאני כל כך אוהבת להשתמש במיצוי בדרך הזו.
אני מצלמת ממש עכשיו סרטון מלא שמסביר איך מכינים הידרוסול של טיונית החולות והוא יתווסף לקורס הדיגיטלי "הנטפליקס של הטבע".
שם אלמד בדיוק איך לזהות אותה, איך ללקט, ואיך להכין הידרוסול.
ולמה אמרתי שהיא "חדשה"?
כי היא לא מקומית, וקיימת כאן רק 40 שנים. אולי זה נשמע הרבה זמן בשנות אדם. אבל בשנות טבע זה ממש מעט.
אתם מוזמנים ללכת ללקט אותה ולהכין ממנה הידרוסול.
אין כל חשש ללקט יותר מידי, כי כשאתם מלקטים אותה אתם עוזרים לרשויות שמירת הטבע לצמצם את האוכלוסיה שלה.
חשוב רק לוודא שאתם מלקטים את הצמח הנכון.
להתראות בטבע
אביבית
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
למי שרוצה לצאת להרפתקאה טעימה ובריאה בטבע.
במועדון מכירים:
- צמחי בר למאכל
- צמחי מרפא לשימוש מיידי בטבע.
- מיצויים ורקיחות מצמחי מרפא לשימוש ביתי.
- כל מפגש כולל סיור, סדנת בישול, סדנת רקיחה, ארוחת צהרים.
- בכל מפגש לוקחים הביתה מוצר שהכנתם (משחה, טיפות, סירופ וכו').
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורס ליקוט מקצועי - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.