ליקוט פרחי ציפורנית מצרית

הפרח השולט במרבדים ורודים יפייפיים בסוף החורף ותחילת האביב 

שייך לציפורנית המצרית היפייפיה.

הפרחים אכילים ומאוד טעימים ומתוקים.

הנה הדרכת וידאו שהכנתי במיוחד לציפורנית:

איפה ניתן ללקט אותה?

גדלה בבתות, בשטחים מופרים וכעשב רע בשטחים מעובדים, בשולי דרכים.

היא גדלה בחבל הימתיכוני, מהגולן ועד הר הנגב.

איך מזהים אותה ומבדילים מצמחים אחרים?

הצמח מסועף ונמוך (עד 20 ס"מ). שפת העלה תמימה (לא משוננת).העלים מאורכים נגדיים. גביע הפרח שעיר.

הפרח ורוד-סגול, עלי הכותרת עם מפרץ קטן באמצע.

הבדלה בינה לבין ציפורניות אחרות:

1. הגביע שלה אדום-סגול כהה אחיד.

2. בבסיס כל עלה כותרת 2 שיניים היוצאות לצדדים.  נראות כאן בתמונה האמצעי כפסים ורודים דקים בין עלי הכותרת.

הפריחה מינואר עד אפריל.

איך אוכלים אותה?

אוכלים את העלים טריים או מאודים.

הכי קל וכיף לאכול את הפרחים. הם טעימים וכייפיים.

מבחינת יתרונות בריאותיים – הפרחים עשירים בויטמין סי והמון פיטוכימיקלים.

 

בתאבון ולהתראות בטבע

אזהרה: אם אתם לא בטוחים בסוג הצמח – לא מכניסים לפה

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות

למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.

הסיור כולל: 

  • נשנוש בוקר
  • סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול לכל הגילאים.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן