הדינוזאור הירוק – מתוך מדור ליקוט לגליון אדם צעיר

מוזמנים לקרוא את המדור שכתבתי ל"אדם צעיר – עיתון לילדים וילדות"

בנושא הדינוזאור הירוק.

תהנו ותקריאו לילדים 😉

מדור ליקוט

הדינוזאור הירוק

מאת אביבית ברקוביץ'

כמו הרבה צמחי בר, "חוח עקוד" לא נראה מזמין במיוחד. הוא קוצני ומאיים כמו דינוזאור. אבל אם תקלפו אותו מהקוצים, תגלו שהוא מתוק כמו סוכריה. 

הדינוזאורים אולי נכחדו מהעולם, אבל מאחוריהם נשאר צמח אחד קדום ועתיק מאוד, שכנראה מתגעגע לתקופה שהם היו פה, כי הוא מתנהג ממש כמו דינוזאור.

מעניין לראות שבתחילת השנה הוא מוציא עלים שנראים כמו כנפיים של דינוזאור.

ואחרי שמתבססת שושנת עלים יפה,

עולה הגבעול שנראה ממש כמו גב של דינוזאור.

ובסוף העונה יוצאים גם הפרחים שלו, צהובים ממש כמו עיניים של דינוזאור.

ואם פוצעים אותו, יוצא ממנו חלב לבן שמזכיר דם של דינוזאורים.

משהו מעניין לגבי החלב הלבן שהוא מפריש כשחותכים אותו : יש הרבה צמחים רעילים שמפרישים חלב לבן. אז הרבה פעמים כשלומדים לאכול צמחי בר מלמדים אותנו לא לאכול צמחים שמפרישים חלב. אבל במקרה של חוח עקוד, החלב הלבן הזה הוא דווקא סימן היכר חיובי ואפשר לראות שהחלב הזה מצהיב עם הזמן וזה סימן שהכל בסדר ואפשר לאכול אותו.

כשהוא מתייבש בקיץ, הוא משאיר אחריו שלדים אפרפרים ממש כמו עצמות של דינוזאורים שמוצאים לפעמים עמוק באדמה.

בדיוק כמו עצמות הדינוזאורים שנשמרות אחרי הרבה שנים באדמה גם השלדים של החוח נשארים הרבה שנים בטבע בלי להיהרס.

 

החוח הוא אחד הצמחים הטעימים והמיוחדים שאני אוהבת לאכול.

העלים שלו אכילים. אבל הכי כיף זה לאכול את הגבעולים המקולפים שלו. הם רכים ומתוקים כל כך.

ממש בעונה הזו הם מתחילים להעלות את הגבעול המתקתק שלהם וכדאי מאוד לצאת וללקט אותם.

איך מזהים חוח עקוד?

העלים שלו קוצניים, נוקשים ויש עליהם עורקים לבנבנים עדינים ושקועים קלות.

הגבעול שלו הוא הדרך הכי קלה לזהות אותו כי על פני הגבעול יש 3-4 שורות קוצים לאורך הגבעול שמקיפות אותו. השורות האלה נראות ממש כמו עלה שגדל לאורך הגבעול וגם עליו יש עורקים לבנים.

בהמשך העונה תצא הפריחה הצהובה האופיינית שלו שגם היא אכילה.

איך הכי כדאי לאכול חוח עקוד?

אני הכי אוהבת לחתוך את הגבעולים שלו בזהירות עם כפפות ואז לקלף אותם ולהכין מהם סוכריות על מקל.

מתכון: סוכריות על מקל חוח עקוד

מצרכים:

10 גבעולי חוח עקוד

פרי מתוק וטעים שאתם אוהבים – אפרסמון, מנדרינה מתוקה וכו'

אופן הכנה:

  1. מקלפים את גבעולי החוח.
  2. חותכים את הפרי שבחרתם לחתיכות בצורה הדומה לזרת.
  3. משחילים את חתיכות הפרי על הגבעולים המקולפים.
  4. בתאבון

בתאבון ולהתראות בטבע

אזהרה: אם אתם לא בטוחים בסוג הצמח – לא מכניסים לפה

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות

למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.

הסיור כולל: 

  • נשנוש בוקר
  • סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול לכל הגילאים.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן