יבוש צמחי מרפא שליקטנו בטבע

הפעם חשוב לי לדבר על ייבוש צמחים.

[התכנים בעמוד זה הם סיכום של מפגש שני בקורס מורים לליקוט ובישול בטבע. תודה ליפעת בן יוסף].

יש כמה סיבות בגללן נרצה לייבש צמח:

  1. כשיש לו עונה קצרה ואנחנו רוצים למתוח אותה לכל השנה. בחלק מהצמחים אפשר לייבש את הצמח ולהשתמש בו בחליטה או בתיבול כשהוא יבש.
  2. אם אנחנו רוצים להכין משחה או שמן תשרית מהצמח היבש.
    אני כלקטית מעדיפה לעבוד עם צמחי מרפא טריים שעדיין מלאים בכל העוצמה שלהם. החסרון של צמחי מרפא טריים הוא שכמות המים הנמצאת בהם עלולה לעפש את השמן, ולקצר את חיי המדף של המוצר שאני מכינה.
    כלקטית, אני מוכנה לשלם את המחיר הזה ולהשתמש כל הזמן במוצרים טריים. אני מכינה מנות קטנות על פי הצורך שלי, ויודעת שאצטרך להכין שוב. אותי זה משמח. כי מי רוצה להשתמש במשחה בת שנתיים?
  3. אם אני רוצה להכין תערובת תבלינים, מלח מתובל, או תערובת לתה שישמרו בבית בלי לדאוג שיתעפשו, אני צריכה צמחים יבשים.

אז… אחרי שהבנו למה, בואו נראה איך עושים את זה.

איך מייבשים צמחים?

יש כמה אפשרויות ואופן הייבוש נקבע על ידי אופי הצמח ואיברי הצמח אותם אנחנו רוצים לייבש:
1. אם יש לנו גבעולים שעליהם עלים – קושרים כמה גבעולים ביחד עם חוט ותולים הפוך במקום מוצל ויבש.
2. ‏בצמחים לחים, ללא גבעול כמו לחך – שמים את העלים על מצע כלשהו כמו סל שטוח, מסננת, וכו' במיקום מוצל ויבש.
3. ‏פרחים – שמים על רשת או סל שטוח.
4. ‏שורשים – קוצצים לפרוסות דקות או לאורך ואז מייבשים על סל.

מתי עוצרים?
כשהצמח הופך לנוקשה, נשבר בקלות ,לא גמיש.

מה אפשר לעשות עם צמחים מיובשים?

אפשר לייבש עלים של לחך (איזה מין של לחך שנגיש לך), ואז להכין ממנו שמן תשרית (הוראות לשמן תשרית בפוסט נפרד) שמשמש לטיפול בחתכים ונקעים. את השמן אפשר להפוך כמובן למשחה על ידי הוספת חמאות טבעיות. (אני מלמדת את כל הפרטים בקורסים שלי. שווה לעקוב).

שבוע נפלא עם המון בריאות
ושרק נדע לראות את הפתרונות לבעיות שלנו שתמיד נמצאים מולנו, רק צריך ללמוד לראות את זה.
אביבית ג'וטי

** נ.ב.1 רוצים להכיר עוד צמחי מרפא? ב27.12 יפתח מיניקורס ליקוט עם דגש על איכויות המרפא של הצמחים. כל הפרטים עליו כאן.

** נ.ב.2 אם אתם רוצים לדעת על כל היתרונות הבריאותיים של צמחי הבר, לזהות אותם, לדעת איפה הם צומחים, מה אוכלים ואיך, יחד עם עוד 148 צמחים אחרים ו56 מתכונים, הספר שלי יכול להיות בול מה שאתם מחפשים: www.likut.co.il/shop .

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות

למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.

הסיור כולל: 

  • נשנוש בוקר
  • סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול לכל הגילאים.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן