למה כדאי לאכול אוכל מר?

למה כדאי לאכול אוכל מר? כך שאלה אותי חברה שהיא בשלנית טבעונית מדהימה.

בתזונה המודרנית זה בדרך כלל טעם שהתרגלנו להימנע ממנו, אבל יש בעצם המון סיבות לשלב אותו בתזונה שלנו.

התשובה הראשונה שעלתה לי לראש הוא שכשאוכלים משהו מר, נהיית הבעה כזאת בפנים שממש הולמת פולניות. ואם את לא פולניה, אז יש הרבה סיבות לאכילת מר, ובעיקר עלים מרים:

1. עוזר לספיגה של חומרים מזינים מהאוכל – זה לא משנה מה אתם אוכלים, אם אתם לא יכולים לספוג את זה, אין לזה תועלת עבורך! מזון מר מעורר את קולטני הטעם שלנו על הלשון, שממריצים את ייצור אנזים וזרימת מרה. ואז יותר חומרים מזינים נספגים מהמזון שלך.

2. איזון בלוטות הטעם והפחתת התשוקה למתוק: באיורוודה מזונות מרים חשובים כדי להפחית את התשוקה למזון וסיוע בירידה במשקל. ברפואת הצמחים מזונות מרים משמשים ל'הסרת חום "בגוף והם אנטי דלקטיים.

3. מנקים את הגוף: שורשים וירקות מרים מכילים סיבים שעוזרים לטאטא פסולת החוצה דרך מערכת העיכול. מזונות מרים מכילים גם תרכובות מבוססות גופרית עוזרות לכבד לסלק את הרעלים במסלולים הטבעיים ובכך לשמור על הגוף נקי. בדיאטות סיניות והינדי בעלות מסורות קולינריות עתיקות כוללות באופן קבוע מזונות מרים.

4. ממריץ את חילוף החומרים: מזונות ועשבי תיבול כמו מרירים הוכחו כמגבירים את חילוף החומרים. מזונות מרירים גם מעכבים ספיגה של שומן: הוא מפחית את העליה החדה בהפרשת האינסולין (שהוא ההורמון שאחראי על איחסון גלוקוז בתאי השומן אחרי אכילה), וגם מפחית את התיאבון שעולה אחרי הפרשת הרבה אינסולין.

5. נלחם ברדיקלים חופשיים וממריץ את תפקוד מערכת החיסון: מחקרים שנעשו לאחרונה הראו כי מזונות מרים, יכולים לעזור להילחם ברדיקלים חופשיים בגוף.

מזונות אלה הם גם דחוסים בערכים תזונתיים (לא בערכים קלוריים) – לדוגמא, בטא-קרוטן לעור בריא; חומצה פולית למערכת עצבים בריאה; ויטמין K לקרישת דם בריא ופיטו-כימיקלים לתגובה בריאה לדלקת, ניהול כולסטרול, איזון הורמונים, טיהור הדם וחילוף חומרים שומנים. הם גם עשירים במינרלים. יש עלים בבר, לא כולם כמובן, שהם מרים. אני מאוד ממליצה לאכול אותם.

לדוגמא (חלק לא ממש מרים אלא יש להם מרירות מעודנת): סרפד, עולש, גדילן, חרדל, שן הארי, מרור גינות, חרדל, חסת המצפן, חרחבינה מכחילה ועוד…

בנימה אישית, אני לא כל כך אוהבת את הטעם המריר, אבל אני רוחשת לו כבוד רב ולכן משלבת אותו בתזונה שלי באופן מעודן.

כדי להרגיש פחות את המרירות – מומלץ לשלב במתכון לימון, מלח ושמן זית.

דילוג לתוכן