קייצת

איך הופכים את הצמחים שעושים הכי הרבה צרות בטבע למעדן במטבח

קייצת היא צמח שפלש אלינו מדרום אמריקה.
מאז היא מתרבה בטבע יותר ויותר ודוחקת את רגליהם של המינים המקומיים.
היא גדלה בכל מקום בקלות. גם במקומות עם האדמה הכי דחוסה שלא מקבלים טיפת השקיה, היא מצליחה לגדול ולשגשג.

חשוב שכל שומר טבע מכיר אותה כצרה צרורה ויעזור במניעת ההתפשטות שלה.

תארו לעצמכם כמה שמחתי כשגיליתי שאפשר ורצוי לאכול אותו!

יש לקייצת כל כך הרבה יתרונות בריאותיים.
ש… כשהיא בטבע היא עושה צרות למינים המקומיים.
וכשהיא בצלחת היא עושה טוב לגוף שלנו.

אז מה עוד אפשר לבקש?
אולי רק לדעת איזה טוב היא עושה:
– מחטאת ומגנה על הגוף מפני חיידקים, וירוסים ודלקות בזכות הפעילות האנטי-דלקתית והאנטי-ויראלית שלה.
– מעולה נגד פרזיטים למיניהם (גם תולעים).
– היפוגליקמית – מעולה לטיפול ומניעת סוכרת
– יש לה איכות מכווצת – אם נפצעתם כדאי להניח עלים כתושים על הפצע. עוזרת לעצירת דימומים חיצוניים ופנימיים. כמו לדוגמא כיבים וטחורים פנימיים וחיצוניים.
– בזכות השפעותיה המשתנות והמחטאות, משמשת להגנה מפני זיהומים בדרכי השתן.

בסיורים אני מלמדת את החבר'ה ללקט אותה (מהשורש, כן, להשמיד… להשמיד!).
אני ממליצה לקחת את העלים ולשים בפויקה במעדן ההודי שאת המתכון המלא אפשר למצוא כאן באפליקציה.

הוא טעים גם בפסטו.

חשוב מאוד לאכול אותו אחרי בישול או לפחות חליטה במים. החריפות שמרגישים בצמח הטרי מקורה בחומרים שאינם בריאים לנו.
כשמשלבים את הקייצת במטבח אפשר להפוך אויב לאהוב.
אם גם לכם התחילו לנבוט "עשבים שוטים" הדבר הכי קל הוא ללמוד לאכול אותם.
מה שנקרא – If you can't beat them, eat them!

אני מזמינה אתכם לעבור לעמוד של הקייצת באפליקציה כדי ללמוד לזהות אותה.
ואז תגלו שבעצם היא גדלה בכל מקום. אפילו בלב תל אביב.

דילוג לתוכן