5 סיבות הכי טובות לאכול בלוטים

כל כך הרבה פעמים אני רואה אנשים עוברים ליד עצי האלון העמוסים בבלוטים ומתעלמים מהם.
כשגיליתי כמה בלוטים הם אוכל טעים ומזין התאהבתי.

אני ממליצה להכיר אותו יותר לעומק.
ושמה לכם כאן סרטון מתוך TED שילמד אתכם שבלוטים הם מזון על ששכחנו.

 

אז מהן 5 הסיבות לאכול בלוטים:

1. בלוט הוא אגוז יש בו פחות שומן ויותר חלבון, ויטמינים ומינרלים מהאגוזים המוכרים לנו. הוא הוכרז השנה באופן רשמי כסופרפוד.

2. טעם הבלוט מזכיר טעם של ערמונים. צריך לדעת איך להכין.

3. הם עוזרים לאזן את רמות הכולסטרול והסוכר בדם.

4. בלוטים נאכלו על ידי תרבויות שונות במשך אלפי שנים.

5. בלוטים הם חומר גלם אידיאלי במטבח. אפשר לעשות איתם הכל מחטיף, דרך קדירה, ממרח בלוטלה (נוטלה מבלוטים), להסמיך מרקים ועד עוגה נטולת גלוטן.

 

כמו דברים אחרים בחיים – צריך לדעת איך להכין אותם.

זאת בדיוק הסיבה בגללה אני שמה לכם פה באפליקציה שפע מאמרים בנושא שילמדו אתכם הכל:
* איך לדעת אילו בלוטים לבחור (ומתי הם בשלים)
* איך להכין אותם לאכילה (יש כאן שפע מתכוני בלוטים
* איך להשתמש בהם בבית לריפוי בני הבית
* מצעד מתכוני השפים הכי טובים (ופשוטים) לבלוטים – להכניס את הבריאות הזאת הביתה.

ועכשיו, עם שלל החגים, יש זמן לטייל, ללקט אותם ולהנות מהם (וגם בכלל מהיציאה לטבע ולאוויר).

 

הרצאת הTED שאני ממליצה לצפות בה:

להתראות בטבע
אביבית

דילוג לתוכן