איך מוסיפים את הזרע שמחסל את הוירוסים לארון התבלינים שלכם

אולי הוא נראה כמו סתם עוד צמח שהתייבש, אבל הכתבים העתיקים שלנו מכירים בסגולותיו הרפואיות.
הרמב"ם המליץ לאכול מעט ממנו עם כל סוגי המאכלים.
חז"ל קבעו שאכילת חרדל מידי חודש מונעת מחלות (לא בשימוש יומיומי).

הפעם אני ממליצה ללקט זרעים של חרדל לבן שאפשר ללקט מחודש מאי, ועד תחילת הגשמים.

החרדל הלבן הוא כל כך נפוץ, שאפילו אם אתם גרים בלב העיר הסואנת,
תמצאו אותו בשולי הדרכים והמדרכות.

למה אני כל כך מתלהבת ממנו?
עבורי החרדל הלבן הוא אחד מאבות המזון בליקוט.
אוכלים אותו לאורך כל השנה בדרכים שונות.
בקיץ-סתיו נלקט ונאכל את הזרעים שלו ונמלא את המזווה הלקטי לכל השנה בזרעים המעולים האלה.
כשתטעמו את הזרעים תוכלו להרגיש בקלות בטעם החריף-מתוק המשגע של הזרעים.

הוא ממריץ את מחזור הדם, מקל על כאבי שלד ושרירים, מיגרנות ומטפל בהצטננויות.
זרעי החרדל מכילים ברזל, סידן, וסלניום. אבץ, מגנזיום, מַנְגָּן, ניאצין , נוגדי חימצון, ויטמינים (A,C,E,K,B), חומצות שומן חיוניות (כמו אומגה 3 ואומגה 6) וסיבים.

את רשימת היתרונות התזונתיים והרפואיים של החרדל תוכלו למצוא בתיאור הצמח.
במאמר הזה אני רוצה לתת לכם הסבר איך ללקט כמויות גדולות של זרעי חרדל, ומתכון מנצח.

איך מלקטים כמויות גדולות של זרעי חרדל?
את השיטה הזו עושים כשרוצים ללקט כמות גדולה.
כי לעבור תרמיל תרמיל ולהוציא את הזרעים יכול להיות מעייף מאוד.
לשם כך תצטרכו ציפית ישנה של כרית.

1. לתוך הציפית מכניסים ענפים שלמים של חרדל.
2. סוגרים את הציפית ומועכים אותה (הכי קל לשבת או לדרוך עליה).
3. כשכל התרמילים התפצפצו,
מנערים את הציפית כך שהפתח שלה כלפי מעלה והזרעים לא יכולים לצאת.
כשתסתכלו לתוך הציפית תגלו שהתרמילים השעירים נדבקו לדפנות.
והזרעים מחכים לכם, עגולים ויפים בקרקעית.
4. שופכים את הזרעים אל מחוץ לציפית.
5. ואז הופכים אותה ומנקים את התרמילים שנותרו דבוקים לדפנות.

מתכון לחרדל דיז'ון אמיתי:
רכיבים:
⅓ כוס זרעי חרדל
¼ כוס חומץ בן יין אדום
¼ כוס חומץ תפוחים
⅓ כוס יין לבן
3 כפיות דבש או מולאסה
½1 כפית מלח

אופן הכנה:
1. במכתש ועלי מניחים את זרעי החרדל, וכף אחת מכל סוג חומץ וכותשים למשך 3 דקות.
מניחים לנוח למשך 5 דקות לריכוך.
2. חוזרים על התהליך 3 פעמים כדי שזרעי החרדל יתרככו לגמרי, ויהפכו למשחה.
3. מוסיפים למכתש ועלי את שאר החומץ, היין, הדבש והמלח וממשיכים לכתוש ולערבב בעדינות.
4. מניחים בצנצנת במקרר, ומחכים יומיים לספיגת טעמים מלאה.
החרדל הזה נשמר מצויין במקרר ויכול לשדרג כל כריך ואפילו לרוטב לסלט.

אתם מוזמנים לצאת ללקט כמויות של חרדל ולהכין מהם את הממרח המדהים מהזרעים.

להתראות בטבע
אביבית

דילוג לתוכן