ער אציל

ליקוט ער אציל – עלי דפנה

ער אציל

ער אציל הוא אחד מהעצים הנפוצים והשימושיים הגדלים בטבע שלנו.

שווה להכיר את העץ הזה, ללקט עלי דפנה טריים מהטבע שמלאים בארומה ובטריות רעננה, וגם לדעת להשתמש בו למרפא בבית.

חשוב לשים לב – עלי דפנה טריים הם רעילים. אפשר לאכול אותם רק אחרי בישול במים או שמן שהשרינו בו עלי דפנה.

 

אז למה טובים עלי הדפנה?

  • לשיפור העיכול
  • קרמנטיבי – סופח גזים במערכת העיכול ולכן מיטיב עם הסובלים מגזים.
  • מאוד ארומטי
  • מנקז לימפטי – הידרוסול ממנו בלקיחה פנימית משמש לניקוז הלימפה.
  • חליטה או מרתח משמשים לטיפול בכל מיני פציעות שבהם צריך לנקז את הנפיחות.

 

אפשר להכין אפטר שייב מהעלים – על ידי הכנת שמן תשרית או חליטה מעלי דפנה, מרווה, הל.

 

יש 2 דרכים להשתמש בו כקומפרסים לשרירים תפוסים.

  1. קומפרס של עלי דפנה מרוסקים עם ג'ינג'ר
  2. או חליטה של עלי דפנה וגינגר, ששמים על בד ועם בקבוק מים חמים מעל.

 

הקומפרסים יעבדו מצויין לגב שננעל – שנתפס בגלל רוח.

 

אפשר למרוח שמן תשרית על בלוטות הלימפה לשימוש חיצוני.

 

לאחרי גילוח- שמן תשרית של קלנדולה + מים ארומטים של עלי דפנה + סבון מתוק שאפשר לקנות בחנויות טבע משמשים לשיפור העור.

אם יש אקנה, מומלץ להוסיף גם לוונדר.

שבוע נפלא עם המון בריאות
ושרק נדע לראות את הפתרונות לבעיות שלנו שתמיד נמצאים מולנו, רק צריך ללמוד לראות את זה.
אביבית ג'וטי

** נ.ב.1 רוצים להכיר עוד צמחי מרפא? ב27.12 יפתח מיניקורס ליקוט עם דגש על איכויות המרפא של הצמחים. כל הפרטים עליו כאן.

** נ.ב.2 אם אתם רוצים לדעת על כל היתרונות הבריאותיים של צמחי הבר, לזהות אותם, לדעת איפה הם צומחים, מה אוכלים ואיך, יחד עם עוד 148 צמחים אחרים ו56 מתכונים, הספר שלי יכול להיות בול מה שאתם מחפשים: www.likut.co.il/shop .

הכנת שמן תשרית

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

מיניקורס למי שרוצה לצאת להרפתקאה טעימה ובריאה בטבע.

במיניקורס מכירים: 

  • צמחי בר למאכל
  • צמחי מרפא לשימוש מיידי בטבע.
  • מיצויים ורקיחות מצמחי מרפא לשימוש ביתי.
  • כל מפגש כולל סיור, סדנת בישול, סדנת רקיחה, ארוחת צהרים.
  • בכל מפגש לוקחים הביתה מוצר שהכנתם (משחה, טיפות, סירופ וכו').
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן