הפריחה היפייפיה של הברקן מקשטת את שולי הדרכים והשדות.
מרחוק, הוא מאוד דומה לגדילן ויכול להטעות.
אבל כשמסתכלים מקרוב רואים:
כמו בתמונה כאן למטה, הגדילן מימין, עם קוצים ישרים סביב הפרח.
ואילו הקוצים של הברקן (משמאל) שמקיפים את הפרח הם לא ישרים, אלא בצורת ברק.
איך מזהים ואוכלים את הפרחים ולמה כדאי?
איפה ניתן ללקט אותו?
הברקן גדל בשולי דרכים, שבילים וגם בקצה הרחוב.
איך מזהים אותו?
הפריחה הסגולה הבולטת, עם הקוצים בצורת ברק.
העלים שלו קוצניים, ירוקים עם עורקים לבנים.
כמובן אפשר להיעזר בתמונות ששמתי כאן.
מה אוכלים?
את העלים: אפשר לגזור את הקוצים החוצה ולאכול את העלה טרי או מבושל.
שימו לב להבדל בטעם בין העלה לעורק.
העלים הצעירים טעימים מאוד, אך כשהם מתבגרים הם הופכים למרירים (זה סימן להתחיל לאכול את הגבעול).
אוכלים גם את גבעול התפרחת מקולף וגם את הפרח (אוכלים אותו כמו ארטישוק – גוזרים החוצה את הקוצים) והזרעים.
יתרונות בריאותיים:
יש כמה אזכורים של רפואת צמחים עתיקה המייחסת לברקן איכויות הדומות לגדילן כמנטרל רעלים. אבל אין תיעוד והוכחות מדעיות.
לכן, אפשר להתייחס לכל האיכויות שיש לו כעלה ירוק אבל מעבר לזה לא ידוע על איכויות רפואיות שלו שנבדקו מחקרית.
עלים טריים הם גם מקור מעולה לקומפלקס ויטמיני B- כגון חומצה פולית, פירידוקסין, תיאמין, ריבופלבין וכו'.
לקריאה נוספת על היתרונות הבריאותיים של צמחי הבר – בספר הטעם שבטבע – המדריך המקצועי לליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא בישראל. זמין לרכישה מכאן.
בתאבון ולהתראות בטבע
אזהרה: אם אתם לא בטוחים בסוג הצמח – לא מכניסים לפה
רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?
סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות
למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.
הסיור כולל:
- נשנוש בוקר
- סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול לכל הגילאים.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד
סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.
הסיור כולל:
- סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
- סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
- ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק
הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.
בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.
הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.