Medicago orbicularis
צמח קטן ששווה להכיר – האספסת העדשתית היא קטניה קטנה וטעימה מאוד. הכל אכיל בה ומאוד מאוד מזין.
העלים תלתניים (מחולקים ל3), הפריחה צהובה ופרפרנית, והפרי נראה כמו ספירלה עגולה.
פירוט נוסף (כולל מתכונים) בספר "המדריך לאוהבי טבע" שניתן להשיג מכאן.
נפוצה מאוד בבתי גידול טבעיים ומופרים, בבתה, בנוף של צומח עשבוני, בשדות, בשולי דרכים ובחורש, מהחרמון עד מדבר יהודה.
עשב חד־שנתי שרוע, קירח.
העלה תלתני, העלעל האמצעי נישא על פטוטרת קצרה ושני האחרים צמודים לפטוטרת.
העלעלים שסועים לשיניים ארוכות.
הפריחה ממרץ עד מאי בפרח פרפרני צהוב וקטן.
הפרי סלילי, על פניו שערות בלוטיות קצרות.
קל להבחין בפירות העגולים השטוחים, הדומים לעדשה.
פירותיהם של כל 22 מיני האספסת המקומיים אכילים, אך חלקם הגדול עלול להרתיע בגלל קוצניות או סיביות יתר.
את הפירות הצעירים אוכלים כשהם נאים – הם פריכים וטעימים. בהמשך הם הופכים סיביים יותר, ואז עדיף לאכול את הזרעים ללא התרמילים.
אפשר לאכול גם את העלים והפרחים.
האספסת נחשבת לאחד הצמחים המזינים ביותר ומשמשת למצבים של תת־תזונה.
הפירות עשירים מאוד בוויטמיני A, 6B, 12B, C, D, E ו־K, וכן בסידן, מגנזיום, ברזל, אבץ ונחושת, בבטא קרוטן, כלורופיל, סאפונינים, סטרולים, פלאבנואידים, איזופלבנואידים וחלבון איכותי.
ברפואת הצמחים משמשת לטיפול בתסמינים של חוסר איזון הורמונלי אצל נשים: גלי חום, אוסטואפורוזיס ומחסור באסטרוגן.
אספסת נקראת בלועזית אלפלפא. כולנו יודעים כמה נבטי האלפלפא הם בריאים.
אז שתדעו שכשאתם אוכלים אספסת אתם אוכלים בריאות.