כסיית האבוב

Cassia fistula

כסיית האבוב היא עץ גינון נפוץ שאפשר למצוא בגינות רבות.
קל לזהות אותו בשלב הפריחה – יש לו שרשראות פרחים צהובים המשתלשלות למטה (ראו תמונות), בגללן הוא קיבל את שמו באנגלית Golden Shower.
הפרחים האלה אכילים אחרי בישול וממש משדרגים את האוכל.

פירוט נוסף (כולל מתכונים) בספר "המדריך לאוהבי טבע" שניתן להשיג מכאן.

איפה מלקטים?

את כסיית האבוב ניתן למצוא בגינון הציבורי וגם בגינות הפרטיות.
זהו לא עץ מקומי לכן לא תוכלו למצוא אותו בטבע.

איך מזהים?

כסיית האבוב היא עץ עם גזע בגוון אפרפר בהיר. למרות שהעץ יכול להגיע לגובה גבוה, הפיצול לענפים לרוב קורה בגובה האדם.
העלים של כסיית האבוב מנוצים (מוזמנים למדריכים ולמאמרים כדי לראות למה הכוונה).
אורך כל עלה הוא כ30 ס"מ. והם מורכבים מ6 זוגות עלעלים שהם בצבע ירוק בהיר.
העץ נשיר בשיא החורף, ומלבלב סביב הפריחה.

הפריחה של כסיית האבוב היא מופע מדהים – אשכולות גדולים של פרחים צהובים שיוצאים מחיק העלה ומשתלשלים כלפי מטה ומפיצים ריח עדין.
עונת הפריחה היא בין יוני לספטמבר.
אורך כל תפרחת כזו הוא 20-60 ס"מ.
הפריחה הדרגתית – מתחילים בקצה הקרוב לעלים, ויורדת כלפי מטה.

אחרי הפריחה נוצרים פירות בצורת גליל באורך 30-50 ס"מ , שמתחילים בצבע ירוק והופכים לחום.

למה לשים לב?

אל תאכלו צמחים אלא אם אתם לגמרי בטוחים בזיהוי שלהם: שאתם מנוסים בליקוט, מלווים על ידי איש מקצוע ועברתם על כל פרטי הזיהוי והתמונות ווידאתם שהצמח מתאים לכולם.
הליקוט הוא על אחריותכם המלאה.

בליקוט כסיית האבוב חשוב מאוד לוודא שאתם מלקטים במקום נקי: שלא רוסס או זוהם בכל דרך אפשרית.
לזיהוי מקומות בעייתיים ופתרונות נפוצים – חפשו מאמר הכולל גם סרטון בנושא במאמרים.

חשוב לוודא שאינכם רגישים או אלרגים לכסיית האבוב לפני שתאכלו אותה.

איך לאכול?

אוכלים את פרחי כסיית האבוב אחרי בישול.
צפו בסרטון כדי לראות בדיוק איך לבחור את הפרחים הטריים ביותר ולא את אלה שהם בתהליך נבילה.

חשוב מאוד – לא אוכלים את הפירות של כסיית האבוב. למרות שהם מתוקים וטעימים, הם מכילים חומרים שעלולים לגרום לשלשולים קשים ולכאבי בטן חזקים.
אני יודעת שקיימים מקורות ברשת שימליצו לכם על אכילת פירות כסיית האבוב כדי לפתוח עצירות. אבל אני ממש לא ממליצה על כך בגלל הבעייתיות הרבה באכילה שלו.

מה יש בצמח?

הפרחים עשירים בפיטוכימיקלים, בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים וגם בברזל.

הידעתם?

כסיית האבוב מגיעה אלינו מהאזורים הטרופיים של דרום מזרח אסיה, וברפואה האיורוודית יש לה שימושים רבים.
הפרח שלה הוא הפרח הלאומי של תאילנד, ושל מדינת קראלה, הודו.

תמונות וסרטונים:

מראה העלים (שימו לב כמה הם גדולים בניגוד לעצים אחרים שפורחים בצהוב שלהם עלים קטנים יותר):

מראה אשכולות הפרחים משתלשלים למטה והפירות הגליליים:

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

 

מתכונים שמשתמשים בכסיית האבוב:

אורז עם פרחי כסיית האבוב

דילוג לתוכן