שקשוקה מגבעולי צבר – גם טעימה, וגם מורידה כולסטרול, טריגליצרידים וסוכר.
מצרכים
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום מרוסקות
4 עגבניות קצוצות
פלפל קצוץ
2 קישואים קצוצים דק (לא חובה)
שמן זית, מלח, פלפל
1/2 כפית כמון, כפית פפריקה וכפית כורכום איכותיים.
איך מכינים שקשוקה מצבר?
1. מלקטים 10 גבעולי צבר בצבע ירוק דשא.

2. שמים את גבעולי הצבר על האש כמו סטייק
הקוצים ישרפו ולכן לא ידקרו.

3. בינתיים במחבת כבדה מטגנים את הירקות
מטגנים את הבצל,
אחרי שהזהיב מוסיפים שום, גמבה, קישוא ועגבניות קצוצות.

4. מגרדים את הקרום החיצוני של גבעולי הצבר.
אין חשש, הקוצים כבר נשרפו מזמן.

5. חותכים את גבעולי הצבר לרצועות דקות, ואפילו לפרוסות

6. מוסיפים את התבלינים למחבת
1/2 כפית כמון
כפית פפריקה
כפית כורכום
מלח ופלפל על פי הטעם.

7. מוסיפים את גבעולי הצבר החתוכים למחבת
מחכים 5 דקות כדי שיספגו את הטעמים
ומגישים