מתנות מהטבע – אירוע שכולו ליקוט, אוכל טוב והרבה מהטעם שבטבע

*בסוף השבוע האחרון החזרנו את הטעם לטבע*

כשהתחלתי לעסוק בליקוט, פגשתי חבר שעסק בליקוט בעבר והפסיק.
אני כל כך התלהבתי אז מליקוט (זה לא עבר לי 😏)
שלא הצלחתי להבין איך הוא הפסיק לעסוק בתחום.

אני זוכרת ששאלתי אותו למה הוא הפסיק?

התשובה שלו היתה
"כי לא טעים לי. ניסיתי וניסיתי ולא טעים לי".

וואללה?
לא טעים…

התחום היה נראה אז שונה לגמרי,
והיה יותר קשור להישרדות ופחות לאוכל ובריאות.

אבל מה שהבנתי באותו רגע הוא כמה הטעמים חשובים וכמה חשוב להנגיש את הטעם שבטבע
לחיך שלנו.
או במילים אחרות, כמה חשוב שיהיה טעים.

זה הביא אותי לאינספור ניסויים על צמחי הבר 
ולעבודה עם בשלנים ושפים כדי להפוך את הטבע
לטעים 😋😋😋
ממש טעים.

כי מה לעשות…
אוכל טעים זה הכיף שבחיים.

ואז יום אחד פגשתי את שף Nadav Malin ,
לגמרי במקרה – 
חברה משותפת (עתליה | Atalya המקסימה שלמדה אצלי בשנה שעברה וגם היא משלבת את צמחי הבר בארוחות) 
חיברה בינינו,
הקליק היה מיידי.

מה שאהבתי בשיתוף הפעולה בינינו הוא שאני הכרתי לנדב את הצמחים והטעמים שבטבע,
והוא יצר מתכונים מדהימים ומיוחדים סביב הצמחים.
התוצאה היתה טעימה מאוד ותלמידי הקורסים שלי ממש חגגו מהאוכל הזה…

חיכיתי לרגע שנוכל ללכת עד הסוף עם זה 
לאירוע משותף שיכלול גם סיור ליקוט וגם ארוחת שף שתורכב כולה סביב הטעם שבטבע.

בסוף השבוע האחרון סוף סוף הרגע הגיע…
בזכות מסעדות פתוחות

נדב הרכיב תפריט מאלף ומעלף
עם כל הטוב של הטבע וכל הטוב שיש עכשיו באורגני,
דוד השף שלנו בא לבשל איתנו,

ואני?
אני עשיתי מה שאני הכי אוהבת לעשות:
לדבר על ליקוט
ולאכול טוב, ממש טוב.

מה אכלנו? איפה המתכונים?

 

פתחנו את הארוחה במיניסטרונה עם ירוקי העונה

המרק הזה הוא המרק המושלם לחורף

ונדב מלין שהוא השף של קייטרינג לואיזה גילה לי בסוד שהטעמים העמוקים של המרק יוצאים בזכות אידוי איטי והדרגתי של הירקות.

המתכון מחכה לכם כאן.

המשכנו עם פוקה-בר מגדילן

זה נישנוש מושלם וארוחת ביניים נפלאה, בר שנפתח באמצע השולחן וכל אחד מכין לעצמו על פי הטעם האישי.

המתכון מחכה לכם כאן.

בדיוק בשלב הזה הקולורבי והסלק יצאו מהאש

ואז הם נשטפו מהר, נפרסו במנדולינה והפכו לקרפצ'ו הנפלא הזה ביחד עם נבטי חרדל

המתכון מחכה לכם כאן.

בינתיים תפוח האדמה נצרב על הפלאנצ'ה

ביחד עם עלים יפייפיים של כף אווז.

הצ'ימיצ'ורי-טפנד נקצץ ועורבב ואז אכלנו עוד מזט של תפוחי אדמה בכף אווז וטפנד.

המתכון מחכה לכם כאן.

ואז יצאה מהטאבון הפרינטה - מתכון איטלקי פריך ומפנק

על הפרינטה זילפנו פסטו בלוטים (מתכון וידאו ממש כאן מתחת) ועלי חוביזה קצוצים.

את המתכון לפרינטה נדב מלין הביא מאיטליה, ועידכן אותו לשפע שבטבע.

המתכון מחכה לכם כאן.

אחרי כל הארוחה, סיימנו בשני סלטים מרעננים:

סלט טאבולה עם שומר בר וירוקי העונה.

המתכון מחכה לכם כאן.

סלט הדרים וחוביזה עם אגוזי לוז.

המתכון מחכה לכם כאן.

היתה לנו תוכנית להגיש כרובית וכרוב מעושנים במחטי אורן

אבל לצערנו לא הספקנו.

(בינתיים הספקנו לשכלל אותו ולהעמיק אותו.)

בכל זאת המתכון מחכה לכם כאן.

לקינוח הגשנו בננות מעושנות במחטי אורן.

שמחנו מאוד לחגוג את המתנות שמחכות לנו בטבע.


אם אתם רוצים לצאת איתי, יש סיורים כבר בסופש הקרוב שמחכים לכם בסוף הדף.

להתראות בטבע
אביבית ג'וטי

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות

למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.

הסיור כולל: 

  • נשנוש בוקר
  • סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול לכל הגילאים.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן